Blockbuster descafeïnat amb petita dosi d’entreteniment Blockbuster descafeïnat amb petita dosi d’entreteniment
El film està protagonitzat per Chris Hemsworth i Tessa Thompson Blockbuster descafeïnat amb petita dosi d’entreteniment

La trilogia original de Men in Black va ser estrenada per Barry Sonnenfeld entre 1997 i 2012. La companyia Sony no va quedar gaire contenta amb la recaptació de la tercera entrega i van valorar la possibilitat de realitzar un crossover amb 21 Jump Street. Es va apostar per realitzar una barreja spin-off i reboot que, si funcionava, donaria pas a noves seqüeles, però el projecte no va acabar de fructiferar (afortunadament). Així doncs, 7 anys més tard arriba un spin-off de la trilogia original, ubicada al mateix univers, en aquesta ocasió la direcció és a càrrec de F. Gary Gray, qui arriba a aquesta saga després de dirigir dos èxits a Straight Outta Compton (2015) i Fast and Furious 8 (2017).

Els Homes de Negre sempre han protegit la Terra dels extraterrestres. En aquesta nova aventura, s’enfronten a la major amenaça fins ara coneguda, ja que hi ha un talp a l’organització MIB. Es tracta de l’adaptació cinematogràfica dels còmics de Lowell Cunningham.

La indústria cinematogràfica no aprèn i continua especulant sobre fantasmes del passat que al seu moment van triomfar i, sense intenció de crear un producte nou, acaba esdevenint una mala idea en el 90% dels casos. Sembla ser que no hi ha idees per desenvolupar, ja que en els darrers anys no parem de trobar en cartellera plena de reboots, spin-offs, remakes, live-actions o versions amb dones com a protagonistes, alguna cosa no funciona, perquè sincerament films com aquests no calen.

Ara bé, centrant-me en aquesta nova versió dels homes de negre, es pot entendre que es vulgui recuperar l’esperit de la trilogia original, però tenint totes les eines per fer-ho possible s’acaba desenvolupant un producte de consum estival. Ideal per passar una estona entretingut al cinema i en sortir venen els mateixos Men In Black i et sotmeten a un “neutralitzador” per oblidar-la. La construcció del guió té molts punts febles que podrien passar-se per alt si compensés amb un humor cínic, però el nivell és molt bàsic.

No és una pel·lícula insalvable, és justeta, compleix amb uns mínims d’acció i és un producte bàsic per consumir amb crispetes i begudes amb gas. Pretén seguir l’estela de la predecessora dels anys 90, però es talla molt i no arrisca, o bé per falta d’idees o per arribar a un públic més ampli. El càsting d’actors és potent i tot i que entre els dos protagonistes, Chris Hemsworth i Tessa Thompson hi ha química (ja que no és la primera vegada que treballen junts, van coincidir a Thor: Ragnarok), el paper que desenvolupa ell no encaixa i es fa reiteratiu, emmarcat en un personatge carregat de tòpics i sense personalitat. Mentre que el d’ella és més intel·ligent i elaborat, però potser massa ja que acaba sent injustificat.

A favor, cal esmentar que als fans de la saga els agradarà veure com s’amplia el seu univers amb les diverses seus arreu del món, així com l’organigrama dels agents especials. També com constantment es va canviant de localització i dona més dinamisme a la història. Té un to inofensiu, denota que vol arribar a tothom sense ofendre, amb la qual cosa s’allunya totalment del que pretenia recuperar la saga. Les escenes d’acció estan dotades de molt CGI de qualitat i juga amb la pirotècnia per restar importància a la manca de profunditat.

Veredicte

El millor: La química entre els protagonistes i que va enfocada a un públic que va gaudir molt amb les anteriors i cerca l’esperit clàssic dels MIB. 

El pitjor: És un producte bàsic per al consum excessiu de reboots que troben actualment.  

Nota: 5

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*