‘Metropolis’ a ritme de música electrònica a Barcelona ‘Metropolis’ a ritme de música electrònica a Barcelona
Café Kino porta a la sala de cinema més gran de Barcelona un l'espectacle immersiu de cine i música ‘Metropolis’ a ritme de música electrònica a Barcelona

El passat 17 de març va tenir lloc a la mítica sala 5 del Cinema Aribau de Barcelona una jornada històrica, ja que es va estrenar un espectacle cinematogràfic i musical amb El cuirassat Potemkin. La iniciativa cultural de Cafè Kino va ser rebuda amb èxit i era d’esperar que aviat tornessin amb una altra proposta amb la projecció del film i concert en directe.

En aquesta ocasió s’atreveixen amb la reinvenció del clàssic d’estil steampunk amb robots Metropolis de Fritz Lang, aprofitant que se celebra el 92è aniversari de la seva estrena en cinemes. El film distòpic serà projectat en un espectacle immersiu i experimental amb la música original creada per a l’ocasió pel pianista i compositor de música electrònica Morales. Englobarà cinema mut, música electrònica industrial i Synthwave en directe, és a dir, sons sintètics, experimentals, percussions metàl·liques, aroma dreampop, una combinació sensorial retro-futurista a mig camí entre el passat i el futur. 

Pel que fa a la pel·lícula cal esmentar que va ser la primera de ser considerada Patrimoni Audiovisual de la Memòria del Món per la UNESCO, ja que és un testimoni artístic del cinema mut alemany. A més, compta amb guió de Thea von Harbou, dona del cineasta i pionera al gènere de la ciència ficció, cinema dominat per homes. Es tracta del film capital de l’expressionisme alemany i és visualment emocionant, una icona del món futur, èpic i influent, que es va estrenar al 1927 avançant-se molt al seu temps.

La cita tindrà lloc el dissabte 15 de juny a les 21:30h a la sala 5 dels Multicinemes Aribau a Barcelona, en una sessió única i irrepetible a la sala més gran de la ciutat comtal. Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web oficial de Grup Balaña.  A continuació es pot gaudir d’un petit tast del que serà la sessió: 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*