La història rere l’autor de ‘El senyor dels anells’ La història rere l’autor de ‘El senyor dels anells’
El biòpic de 'Tolkien' s'estrena als cinemes el 14 de juny La història rere l’autor de ‘El senyor dels anells’

L’escriptor sud-africà J.R.R. Tolkien ha deixat un llegat en forma de literatura fantàstica que pots poden arribar a copsar-ne l’envergadura. Només era qüestió de temps que algú volgués retre-li algun homenatge en forma de biopic.

Fox Searchlight es va posar al capdavant d’aquest projecte i finalment el 2017 va acabar el rodatge. No obstant això, el procés del film es va paralitzar quan Disney va comprar la filial de Fox que l’estava produint. Finalment s’ha apostat per estrenar el film abans de l’estiu, en plena època de festivals com el de Cannes, concretament el 10 de maig d’enguany a Estats Units. A Espanya ha arribat un mes més tard, concretament el 14 de juny.

El film se centrarà en els anys formatius com a escriptor i com aquest passa de ser un orfe a trobar amistat i inspiració en un grup de l’escola i amb els quals va arribar a fundar el club anomenat Tea Club and Barrovian Society. També veurem aspectes de la relació amb la seva dona fins que va morir l’any 1971, dos anys abans que morís l’autor. I finalment, serem testimonis de la seva experiència a la Primera Guerra Mundial, la qual va inspirar la seva obra més famosa, El senyor dels anells. Amb poc més de vint anys es va allistar a l’exèrcit amb el rang de tinent segon al servei dels fusellers de Lancashire, i se’l va enviar a França l’any 1916, on va combatre a la guerra de Somme. Tot i així, Tolkien no va lluitar la guerra sencera ja que l’anomenat “febre de trinxeres” el va obligar a tornar a Anglaterra, on residia.

L’encarregat de dirigir aquest projecte titulat Tolkien ha estat el finès Dome Karukoski (Lapland Odyssey) i qui encarnarà l’autor d’obres com El Hobbit  o Silmarillion serà Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road). S’hi unirà també Lilly Collins (Okja) com a Edith Bratt, la dona de Tolkien. De moment encara no disposem del tràiler, però sí de les primeres imatges.

A Espanya s’estrenarà el 14 de juny, però per anar fent una mica de salivera, podem gaudir del tràiler:

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*