‘Bajo cero’: thriller gèlid segons Lluís Quílez ‘Bajo cero’: thriller gèlid segons Lluís Quílez
Javier Gutiérrez protagonitza una història amb un furgó ple de presos i un rescat al centre de la trama ‘Bajo cero’: thriller gèlid segons Lluís Quílez

Hivern. Fred. Molt fred. Sota zero. Nit tancada. En mig d’una carretera despoblada, un furgó blindat és assaltat durant un trasllat de presos. Algú busca un dels presos i no pararà fins treure-ho. El seu pla no té fissures, no li importen les conseqüències, res l’aturarà. Però Martín, el conductor del furgó, aconsegueix atrinxerar-se dins el vehicle blindat amb els reclusos, convertint-se en el seu únic obstacle. Obligat a entendre amb els seus enemics naturals, Martín intentarà sobreviure i complir el seu deure en una llarga nit de malson que acabarà fent que posi en dubte tots els seus principis.

Aquest és l’angoixant argument de Bajo cero el segon llargmetratge del director català Lluís Quílez després d’Out of the dark. El film es va rodar entre Madrid i Castella el passat mes de febrer en nits igual de fredes i fosques que les que planteja el seu argument. El guió ha estat escrit per Lluís Quílez i Fernando Navarro (Verónica) i els protagonistes són Javier Gutiérrez, Karra Elejalde, Luis Callejo, Patrick Criado, Andrés Gertrúdix, Isak Férriz, Miquel Gelabert, Florin Opritescuy i Edgar Vittorino.

El director ha definit el film com “un thriller d’acció que compta amb una trama plena de sorpreses i girs inesperats que ajudaran l’espectador a explorar els temes de què toca la pel·lícula: el dret a la venjança, els límits de la llei, la justícia i la solitud de l’individu davant del sistema.” Bajo cero és una producció de Morena Films, productora d’alguns dels títols de més èxit del cinema espanyol recent com Campeones, Todos lo saben o Celda 211.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*