Coixet estrena l’amor lèsbic d”Elisa y Marcela’ Coixet estrena l’amor lèsbic d”Elisa y Marcela’
El film arribarà a uns pocs cinemes el 24 de maig i el 7 de juny a Netflix Coixet estrena l’amor lèsbic d”Elisa y Marcela’

Elisa y Marcela és el nom de la nova pel·lícula de la directora catalana Isabel Coixet després de l’èxit de taquilla i crítica de The bookshop. El film, una coproducció de Netflix i TV3,  ja va tenir la seva primera experiència amb públic a la Secció Oficial a Competició de la Berlinale a la capital alemanya el passat febrer.

Ara ja se sap que el dia 24 de maig s’estrena de manera limitada en alguns cinemes de l’estat espanyol per arriba el dia 7 de juny a Netflix. D’aquesta manera la nova pel·lícula de la directora catalana seguirà un camí paral·lel al que ja va tenir Roma d’Alfonso Cuarón (primer al cine i poc després a la TV). I per si fos poc també és en blanc i negre… Aquí en teniu el tràiler.

El film es va rodar al maig i juny del 2018 i segons explica la directora en declaracions a El cinèfil “és la història real de dues dones que es van casar a Galícia l’any 1901 i l’hem rodat entre Galícia i Barcelona”. Segons Coixet és un cas real molt intens que fa anys que volia plasmar al cine. “És una història fascinant que va més enllà de l’escàndol Weinstein i del #MeToo”. La pel·lícula explica el primer matrimoni de dones de la història, celebrat a Dumbría.

Dues mestres gallegues que, després de ser descobertes, van ocupar les portades de diaris de tot el món. Rodada en blanc i negre, està produïda per Rodar y Rodar (El Orfanato, Ojos de Julia), Zenit TV, Lanube Películas i TV3 en associació amb Film Factory.

Elisa y Marcela Isabel CoixetLa cineasta assegura que no ha tingut cap recança pel fet que el seu proper llargmetratge porti associada l’etiqueta de Netflix. “Va sorgir la oportunitat de coproduir amb Netflix i la gent de Rodar y rodar i la productora andalusa La Nube.

Per mi el que importa és fer històries i si són per Netflix que així sigui. No tinc cap prejudici”. L’actriu catalana Greta Fernández i la doble guanyadora del Goya Natalia de Molina seran la Elisa i la Marcela de la pel·lícula. Completen el repartiment Tamar Novas, Sara Casasnovas, María Pujalte, Francesc Orella, Manolo Solo i Lluís Homar. El film s’ha rodat en part en localitzacions catalanes com Figueres o diversos espais del Delta de l’Ebre.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*