Sota el terror dels cocodrils cinèfils Sota el terror dels cocodrils cinèfils
'Crawl' arribarà a les pantalles el proper 23 d'agost Sota el terror dels cocodrils cinèfils

Estem a la primavera i ja sentim l’olor a estiu, les ganes de terrasses, però també de cercar llocs amb aire condicionat per sobreviure a les altes temperatures. Una bona opció d’esbarjo són les sales de cinema, que en aquesta època s’omplen de blockbusters oferint sessions molt distretes i carregades de grans dosis d’acció.

Un dels grans protagonistes del cinema estival són els taurons, tal com varem comentar l’any passat, però enguany s’han encarregat de transmetre el terror aquàtic als cocodrils. Ja que aquest estiu ens arriben dues pel·lícules amb sauris molt diferents, però no menys interessants.

La primera arriba de la mà del cineasta Alexandre Aja (The Hills Have Eyes o Horns) i del productor Sam Raimi (Evil Dead o Darkman) sota el títol Crawl (Infern sota l’aigua). El film de terror amb moltes dosis de suspens es podrà gaudir als cinemes a partir del proper 23 d’agost. Està protagonitzada per Kaya Scodelario (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales o The Maze Runner) i Barry Pepper (The Lone Ranger o True Grit). 

La historia se centra en la Haley que lluita per salvar la vida del seu pare, quan de cop Florida es veu sacsejada per un huracà de categoria 5. Mentre tots intenten fugir, la tempesta els deixa atrapats a l’interior d’una casa que s’inunda i hauran de fer front a una legió de salvatges depredadors.

El leitmotiv del film és “si no t’atrapa la tempesta, ells ho faran”. Per a la promoció s’han publicat un seguit de dades importants sobre els cocodrils que val la pena conèixer:

· Dinosaures vivents: els cocodrils van aparèixer fa 37 milions d’anys sobre la terra, el que els converteix oficialment en dinosaures vivents.

· Els cocodrils et veuen abans que tu a ells: tenen visió nocturna, el que els ofereix la capacitat de seguir a la seva presa fins i tot en total foscor.

· Els cocodrils estan a tot arreu: hi ha més de 5 milions de cocodrils i caimans vius al món.

· Els cocodrils tenen mandíbula de ferro: exerceix una pressió de 1342 quilos, el que els atorga la mossegada més forta de tots els animals vivents.

· Ni tan sols els olímpics poden escapar-se d’ells: un cocodril pot nedar a una velocitat de 31,28 quilòmetres per hora.

Per altra banda, arriba The Pool, un film no tant comercial, però amb molta teca que esdevindrà un clàssic de culte del gènere. Actualment s’està projectant pel circuit de festivals i es podrà gaudir el proper mes de juliol al Festival de Nits Orientals de Vic. Realitzada a Tailàndia per Ping Lumpraploeng, se centra en una parella que es troba atrapada en una piscina industrial de 6 metres de profunditat la qual es va buidant de mica en mica, juntament amb un depredador mortal.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*