today-is-a-good-day

Saló del cinema i les sèries: el paradís del cinèfil

- Advertisement -

El Saló del Cinema i les Sèries torna amb noves dates en la que serà ja la 4a edició. El certamen es mou d’hivern a primavera i se celebrarà els dies 17, 18 i 19 de maig de 2019 a La Farga de L’Hospitalet. El nombre d’assistents de les darreres edicions ha anat creixent i ja són més de 60.000 persones les que han gaudit del Saló. CinemaWorld, l’ens organitzador, aposta un any més per aquest esdeveniment que, durant tres dies, vol unir els mons del cinema i les sèries en un sol espai mitjançant amb un munt d’activitats, exposicions, concursos i xerrades amb rellevants actors, directors, guionistes, crítics i altres professionals. La quarta edició del Saló del Cinema i les Sèries, a més, reunirà un centenar d’expositors d’empreses relacionades amb el sector, activitats i tallers, xerrades especialitzades i adreçades tant al gran públic com al professional. Un any més El cinèfil en serà mitjà oficial.

- Advertisement -

Entre les 35 xerrades destaquen la presència de Miki Esparbé i Paco Caballero, que parlaran sobre el procés de creació de la comèdia. Oslo, un dels personatges de La casa de papel, ens explicarà els secrets de la sèrie de Netflix, que ha sigut la sensació de la temporada. En l’àmbit de l’animació i els efectes especials tindrem a Sergio Lara (animador de la última pel·lícula de Wes Anderson, Isla de perros) i a Lluís Rivera i Laura Pedro , guanyadors del Goya a millors VFX per Súper López, que ens parlaran de la seva experiència en el camp dels efectes especials. Com cada any El cinèfil també se suma a la informació cinèfila més enllà del periodisme. La cap de redacció del mitjà, Irene Solanich, oferirà una xerrada sobre les sèries de gènere negre que més han marcat la televisió durant els darrers 50 anys, un repàs que anirà des de Colombo o Missió Impossible fins a Mindhunter o True Detective.

- Advertisement -

Els nous llenguatges audiovisuals també tindran un paper central i comptarem amb la presència de nombrosos youtubers. Entre d’altres, Kajal Napalm reflexionarà sobre com el llenguatge cinematogràfic ha influenciat els nous canals de creació de contingut, i Hache i Scarlew Harzac, dos dels vídeo bloggers més estimats per la comunitat, ens introduiran dins del món del doblatge i el guió, respectivament.

D’altra banda, Soy una pringada (Esty Quesada) , la coneguda influencer, serà una de les protagonistes destacades i participarà al Saló en una sessió interactiva amb el públic per parlar dels referents cinematogràfics que més l’han marcat. Ens acompanyaran les exposicions més singulars; començant pels vestits originals de pel·lícules de ciència ficció com Les cròniques de Riddick o Stargate, i continuant amb una gran mostra de props de pel·lícules com Super 8, Peter Pan, The Ring, 28 días después o Hellboy II , entre d’altres.

El cinema clàssic també gaudirà del seu espai amb una exposició de fotografies algunas d’elles signades per les grans estrelles de l’edat daurada de Hollywood. La ficció més actual, que serà protagonista amb Joc de Trons i les activitats i xerrades especials entorn el seu final, conviurà amb la ficció més clàssica amb xerrades sobre Star Trek i Star Wars . D’entre les activitats principals trobarem tallers de caracterització, d’interpretació i de creació de guió. Com a novetat comptarem amb una Survival Zombi en viu, un espai dedicat al joc interactiu en què has de sobreviure a una apocalipsi zombi.

Per altra banda el director de les revistes Imágenes de Actualidad i Dirigido por, Tonio L. Alarcón, impartirà un taller de crítica cinematogràfica. Pels més frikis hi haurà l’oportunitat de visionar i jugar amb el primer videojoc d’imatge real creat als anys 90 per Santiago Segura i Álex de la Iglesia, Marbella Vice, i que s’ha convertit en tota una peça de culte.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents