Secrets de família Secrets de família
'Mi Pasión Por David' és el debut en la direcció d'Iván Zuluaga Secrets de família

Si alguna cosa no se li pot negar a Iván Zuluaga, director del film Mi pasión por David, és l’habilitat de crear un clima malsà i angoixant dins d’una mateixa família. I aixó és el que ofereix en la seva primera cinta com a director, una història de secrets i passions amagades durant dècades en el si d’una familia colombiana. L’amor, la religió i la revolució ressonen en les relacions entre germans, pares i fills.

Tot i que el climax del film és el que l’espectador recordarà després d’abandonar el cinema, el resultat final és  sabotejat per culpa d’un guió confús, on l’intriga és mínima i on els personatges han estat construits a partir d’estereotips de telenovel·la i les sobreactuacions dels actors no ajuden a fer creïble un film que esdevé una caricatura grotesca del que podria haver estat, un drama sobre la descomposició dels valors tradicionals i la família.

La fotografia digital i altres aspectes tècnics, també contribueixen a l’enfosament del realisme que podria transmetre la història. En definitiva, ens trobem davant d’un híbrid nascut a cavall entre els culebrons de sobretaula i les pel·lícules d’exorcismes, sense la presència del diable però sí que hi ha la d’un capellà que no té desperdici. Viewer discretion is advised.

Veredicte

El millor: L’atmosfera que crea Zuluaga  i el mal rotllo que deixa la cinta.

El pitjor: Les actuacions deixen molt a desitjar.

Nota: 4

 

 

Xavier Sabatés

Xavier Sabatés Comentaris cinèfils

Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*