Tot el que cal saber sobre Disney Plus Tot el que cal saber sobre Disney Plus
La plataforma arribarà a Europa Oriental al llarg del 2020 Tot el que cal saber sobre Disney Plus

Després de fer-se amb el control de la majoria de companyies de la indústria cinematogràfica, era d’esperar que Disney acabés entrant al mercat de les plataformes streaming. Sota el nom de Disney + arriba disposada a competir amb el gegant líder del moment: Netflix.

Llançament gradual i tarifes competitives

La nova plataforma té previst el llançament oficial el proper 12 de novembre als Estats Units, mentre que a Europa Oriental (a la qual pertanyem) arribarà entre el darrer trimestre de 2019 o el primer trimestre del 2020. Tot i que encara es desconeix la data oficial, a Amèrica del Sud hauran d’esperar fins a la tardor de 2020. Així doncs, el procés d’expansió per tot el món durarà aproximadament uns dos anys i passarà per diverses fases segons les zones, això en part és pels drets audiovisuals de cada país. 

Una altre qüestió és el preu, de moment no se sap quin serà l’import mensual, però s’espera que serà similar al dels Estats Units. Sortirà al mercat amb dues modalitats mensual i anual: la mensual costaria 7 dòlars, mentre que es podrà gaudir de tot un any per 70 dòlars (poc més de 5 euros i 60 euros, respectivament).

Tal com era d’esperar, la plataforma estarà disponible mitjançant diversos dispositius, des dels televisors intel·ligents, smartphones, ordinadors, tablets, consoles (PS4, Xbox i Nintendo Switch), així com dispositius streaming (Apple TV, Chromecast, Amazon Fire TV o Roku). Pel que fa a la qualitat, tindrà una resolució de 4K amb suport per a HDR. El més nou serà que incorporarà la funció “Descàrrega” per poder accedir al contingut sense connexió. 

Un gran catàleg per començar

El primer any de vida comptarà amb un catàleg que inclourà unes 400 pel·lícules antigues, 100 actuals i al voltant de 7500 capítols de sèries de televisió. En aquest paquet hi haurà incloses pel·lícules de Marvel, FOX, Pixar i Disney. Entre el contingut cal destacar-ne la saga d’Star Wars sencera, la sèrie de The Simpsons i més de 350 hores de contingut de National Geographic.

A més, en aquest període de temps oferirà 25 capítols de sèries originals i totalment noves. Tot i que encara s’ha de confirmar molt de contingut, s’han desvetllat unes quantes obres per a la seva producció, però no totes s’estrenaran al llarg del primer any.

Dins l’univers Marvel s’han confirmat diverses sèries: The Vision and the Escarlet Witch amb Paul Bettany i Elizabeth Olsen; Falcon and Winter Soldier amb Anthony Mackie i Sebastian Stan; Loki amb Tom Hiddleston i Hawkeye amb Jeremy Renner, és a dir, amb els mateixos protagonistes de les pel·lícules originals. Per als fans d’Star Wars s’està preparant una preqüela de Rogue One amb Diego Luna; The Mandalorian amb Pedro Pascal i Nick Nolte i The Clone Wars, de la qual no se’n coneix res més per ara.

El Disney més juvenil prepara la sèrie de High School Musical, basada en la popular trilogia de fa uns anys; Forky Asks Questions, sobre el nou personatge de Toy Story 4 i Monsters At Work, que suposarà una seqüela de Monsters S.A. en format televisiu. Amb la recent compra de FOX s’està desenvolupant Love Simon, basada en el film de l’any 2018 i una sèrie d’Alien, la popular saga de terror i ciència ficció. Per la part documental, National Geographic treball amb The World According to Jeff Goldblum, un documental basat en els viatges al voltant del món de l’actor.

Disney Plus també ha anunciat que estrenarà 10 films originals el primer any, dels quals només n’han donat a conèixer la meitat: un reboot de The Lady and the Tramp amb les veus de Tessa Thompson i Justin Theroux, Phineas i Ferb, basada en la popular sèrie d’animació, Togo protagonitzada per Willem Dafoe i The Stars are Aligning inspirada en el llibre Stargirl i Noelle, un film de caire nadalenc amb Anna Kendrick i Bill Hader.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*