‘Chernobyl’ esclata a HBO ‘Chernobyl’ esclata a HBO
Una minisèrie revisa un dels episodis més delicats de la història ‘Chernobyl’ esclata a HBO

La nova sèrie de ficció, no documental, que presenta HBO, no és Game of Thrones ni té res a veure amb el món de  George R. R. Martin, però serà molt interessant ja que tractarà un dels fets històrics que, a dia d’avui, continuen molt presents a la vida de moltes persones. L’explosió de Chernobyl s’estima que va suposar una potència radioactiva 500 vegades superior a la de la bomba atòmica d’Hiroshima i les conseqüències més directes van ser més de 600.000 persones contaminades, morts, deformitats, diferents tipus de càncers (encara vigents actualment) i la mort d’una gran extensió de terreny.

La trama se centra en el 26 d’abril del 1986, el dia en què la central nuclear de Chernobyl situada a Ucraïna (Unió Soviètica) va patir una explosió massiva la qual va acabar emetent material radioactiu a Bielorússia, Rússia i Ucraïna i fins a terres d’Escandinàvia i Europa occidental. A la ficció es dramatitzaran els fets d’aquest accident, considerat com una de les pitjors catàstrofes provocades per l’home a la història i els sacrificis fets per salvar a Europa d’un desastre inimaginable.

El rodatge ha tingut lloc a localitzacions de Lituania i l’elenc està protagonitzat per Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson, Paul Ritter, Jessie Buckley, Adrian Rawlins i Con O’Neill. Mentre que el guió és a càrrec de Craig Mazin i la direcció de Jonah Renck. Es tracta d’una co-producció entre HBO i Sky, produïda per Sister Pictures i The Mighty Mint.

La minisèrie es compondrà de 5 parts i ja està disponible a la plataforma, una setmana després de l’aniversi de l’accident. Recentment s’ha estrenat el primer tràiler en el qual es pot veure una recreació minuciosa d’Ucrania, Chernobyl i la Unió Soviètica al 1986. Sobretot destaca per la intensitat, el risc i reviurà moments de tensió.  

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*