‘The cleaning lady’ i ‘Le blizzard’ triomfen al Sant Cugat Fantàstic ‘The cleaning lady’ i ‘Le blizzard’ triomfen al Sant Cugat Fantàstic
El film nord-americà de Jon Knautz s'endú el premi al millor film i millor guió ‘The cleaning lady’ i ‘Le blizzard’ triomfen al Sant Cugat Fantàstic

La 5a edició del Sant Cugat Fantàstic ha deixat un palmarès molt repartit però amb tres propostes destacades per sobre de les altres. El cas més destacat és el film del director dels Estats Units Jon Knautz The cleaning lady que s’ha endut el premi a la millor pel·lícula i el de millor guió. Aquesta història sobre una dona de la neteja amb la cara desfigurada que s’obsessiona de manera malaltissa amb una clienta ha seduït els membres del jurat format pels directors Sergi Vizcaino i Rafa Dengrá i el periodista Jose Miguel Rodríguez.

En l’apartat dels curtmetratges dues propostes s’han repartit els premis. Tu último día en la Tierra de Marc Martínez Jordán ha guanyat el premi al millor guió i el del millor director mentre que l’andorrana Le blizzard d’Álvaro Rodriguez acapara el guardó als millors efectes especials i al millor curt.

Els premis de la crítica, atorgats en col·laboració amb el Blogos de Oro han premiat el curtmetratge Cariño del madrileny Ángel Gómez i en l’apartat de llargmetratge s’ha votat l’australiana Top Knot Detective dels directors Aaron McCann, Dominic Pearce, una pel·lícula que ha arribat al certamen vallesà en virtut de l’acord que tenen amb les Nits de Cinema Oriental de Vic.

A continuació podeu consultar el palmarès complet:

Premis del jurat

Millor pel·lícula: The cleaning lady

Millor direcció: Four hands

Millor guió: The cleaning lady

Millors efectes especials: Nazi undead  

Millor curt: Le blizzard

Millor director de curt: Marc-Martínez Jordan per Tu última día en la Tierra

Millor guió de curt: Marc Martínez Jordan per Tu última día en la Tierra

Millor Efectes especials: Le blizzard

Premis de la crítica

Millor curt: Cariño

Millor pel·lícula: Top Knot Detective 

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*