Sobredosis de romanticisme al cine Sobredosis de romanticisme al cine
Fem un repàs pels films més tendres de la gran pantalla Sobredosis de romanticisme al cine

L’amor ja les té aquestes coses, vols el millor per a l’altra persona. Sense ella no podries viure, si et somriu, ets feliç, si no et mira, s’acaba el món… en fi, que ens tornem una mica rucs quan ens enamorem però evidentment també té les seves parts bones. Avui, a un dia de la diada de Sant Jordi, un dia especial per a  les parelles, farem un repàs per 10 de les pel·lícules més romàntiques del cinema, sabem que n’hi ha moltes que podrien formar part d’aquest llistat però hem triat les més destacables segons el nostre parer i tenint en compte les diferents categories:

La fantàstica: Ghost

Tots recordem la tendra i sensual escena en la qual Demi Moore i Patrick Swayze es mostren d’allò més carinyosos mentre es dediquen a fer terrisseria. L’any 1990 es va estrenar aquest film que ens presentava a una parella d’enamorats que durant un passeig nocturn pels carrers de Nova York patien un atracament i ell moria a causa d’un tret. Inexplicablement però el seu esperit no avança cap a la llum i es queda per seguir al costat de la Molly (Moore). Amb l’ajuda d’una vident, interpretada per Whoopi Goldberg, en Sam (Swayze) aconsegueix posar-se en contacte amb la seva estimada i prevenir-la del perill que córrer. I tot i que al final poden retrobar-se és només per poder-se acomiadar per últim cop, bonic però trist.

La tragèdia: West Side Story

Aquí ens trobem davant una versió “moderna” d’una de les històries d’amor més antigues, tant de la literatura com del cine, la de Romeu i Julieta. Ambientada en un barri marginal de Nova York, dues bandes callejeras estan enfrontades i es barallen contínuament pel control de la zona. Però ai l’amor! Una noia d’una de les bandes i un noi de l’altre s’enamoren i, comencen els problemes de veritat. Finalment però ambdós grups veuran que tenen més coses en comú de les que pensaven en un principi. Malauradament, tots sabem com acaba la història.

La comèdia: When Harry met Sally

Com us va el tema  dels orgasmes? Ep no malpenseu, ho dic perquè la Meg Ryan n’és tota una experta. Si heu vist When Harry met Sally, segur que recordareu la divertida escena en la qual ella es posa a fingir un orgasme enmig d’un restaurant, davant la mirada atònita de Billy Cristal. Aquest és només un dels molts moments graciosos d’aquesta comèdia romàntica. A través de la relació entre el Harry i la Sally i els diferents moments de les seves vides, el film intenta donar resposta a la pregunta si els homes i les dones poden ser amics sense que hi hagi sexe pel mig. Què creieu?

El musical: Moulin Rouge

Una visita obligada si es va a París evidentment és el barri de Montmartre i el famós Moulin Rouge. Les parets amaguen una apassionant història d’amor entre un escriptor d’obres de teatre i una bella prostituta que somia en ser actriu i que té prohibit enamorar-se. Però diuen que l’amor pot amb tot, així que els dos joves inicien una aventura romàntica que lamentablement acaba amb un tràgic final. A través de la música, el ball i una peculiar estètica visual, el director Baz Luhrmann ens trasllada a la ciutat de l’amor i ens convida a participar en aquest espectacle musical.

La nadalenca: Love Actually

A través de diferents històries i diferents personatges el film fa una espècie d’homenatge a l’amor perquè “love is all around” i pot amb tot. Amb el nadal de fons, la pel·lícula mostra diferents parelles i planteja problemes amorosos que evidentment al final es resolen. Un elenc de primera i un esperit nadalenc al cent per cent, fan d’aquest film una autèntica bomba d’amor. Recentment els actors d’aquest film coral es van reunir per fer un curt de 10 minuts per una causa benèfica, si vols, en pots veure el tràiler.

La d’època: Pride and Prejudice

Un dels clàssics de Jane Austen que el director Joe Wright es va atrevir a adaptar i a portar a la gran pantalla l’any 2006. En una època en la qual mantenir les aparences era primordial i en la qual ser una solterona als 18 anys era un pecat, es troben dos personatges que provenen de mons diferents. El senyor Darcy prové d’una família ben estant i l’Elizabeth d’una família humil. Durant el primer encontre entre ambdós personatges cap dels dos sent simpatia per l’altre, però a mesura que es vagin trobant, l’amor sorgirà entre ells. Com s’acostuma a dir, no s’ha de jutjar abans de conèixer i en temes de l’amor a vegades un s’ha d’empassar l’orgull.

La mítica: Pretty Woman

Aquesta és una de les pel·lícules que més vegades s’ha emès per les televisions espanyoles, més de 160 cops segons un informe de Barlovento Comunicacions. La història la coneixem tots, un home de negocis contracta els serveis d’una prostituta perquè l’acompanyi al llarg de tota una setmana a diferents esdeveniments de la seva empresa. El que comença com una relació de negocis, acabarà convertint-se en un conte de fades.

La rara: Eternal Sunshine of the spotless mind

Jim Carrey i Kate Winslet protagonitzen aquest estrany film, en el qual ens submergim en una peculiar relació de parella. La pel·lícula va arribar aquí amb el títol Olvídate de mi i es basava en la premissa que a través de la ciència és possible esborrar els records d’una relació amorosa que ja s’ha acabat. Això és exactament el que fan els protagonistes, intentar seguir les seves vides oblidant-se completament l’un de l’altre però a vegades l’amor pot amb tot. De totes les pel·lícules que hem comentat, aquesta és possiblement la història d’amor menys convencional.

La lacrimògena: The notebook

Prepareu els mocadors que aquesta parella d’enamorats us farà plorar de valent. Tot i que s’estimen des del primer moment en què es van veure i que volen estar junts passi el que passi, el destí és capritxós i els posa totes les traves possibles. Primer uns pares que no aproven la relació, després un conflicte bèl·lic que els obliga a seguir separats i per últim una malaltia capaç d’esborrar tota la seva història. Una pel·lícula explicada a través dels records d’un dels seus personatges i que ben segur que us arribarà al cor.

Per correspondència: P.S. I Love you

Acabarem amb P.S. I Love you una tendra història sobre com superar una pèrdua. La vida de Holly canvia radicalment quan el seu marit Gerry mor, eren la parella perfecta i ara ella es troba immersa en una depressió que li impedeix tirar endavant. Per tal d’ajudar a la seva dona en aquests moments tan durs, Gerry li escriu una sèrie de cartes que ella rep després de la seva mort. Un total de dotze cartes, una que rebrà cada mes durant tot un any. D’aquesta manera coneixem la seva relació i acompanyem a Holly en aquest viatge a través dels records i els sentiments, fins a trobar-se novament amb forces per continuar.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*