‘Red Joan’ és l’espia vermella ‘Red Joan’ és l’espia vermella
El film arribarà a les pantalles el proper 18 d'abril ‘Red Joan’ és l’espia vermella

La pel·lícula està basada en la vida real de Melita Norwood, la qual s’ha anomenat Joan Stanley, i va ser l’espia britànica que va passar més temps al servei de la KGB. Dirigida pel britànic Trevor Nunn (Lady Jane o Twelfth Night) a partir d’un guió de Lindsay Shapero (Royal Wives at War o Enid) la trama està inspirada en la novel·la homònima de Jennie Rooney.

La història biogràfica se centra en Joan Stanley, una encantadora dona gran que mai ha aixecat cap tipus de sospita al barri on viu tranquil·lament. Un matí, diversos agents de l’MI5 entren a detenir-la, acusada de proporcionar informació a la Rússia comunista. Durant l’interrogatori, Joan recorda el 1938, quan estudiava Física a Cambridge i es va enamorar d’un comunista, Leo Galich. Durant la II Guerra Mundial va haver de triar entre trair al seu país o salvar al món d’una catàstrofe nuclear.  

L’elenc l’encapçalen l’oscaritzada Judi Dench (Skyfall o Shakespeare in Love) i Sophie Cookson (Kingsman: The Golden Circle o la minisèrie Gypsy), la qual interpreta la versió jove de la Joan; mentre que el comunista està interpretat per Tom Hughes (I am Soldier o Proyecto Lázaro).

Vertice Films acaba de presentar el tràiler doblat a l’espanyol del film que arribarà a les pantalles el 18 d’abril. Després del seu pas per la darrera edició del Festival de Cine de Sant Sebastián, l’actriu Judi Dench va ser guardonada amb el Premi Donostia.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*