El Cinema Arinco reobre a Palamós El Cinema Arinco reobre a Palamós
El 12 d'abril reobre aquesta sala històrica del Baix Empordà que va tancar a finals del 2017 El Cinema Arinco reobre a Palamós

El 12 d’abril Palamós tornarà a tenir cinemes. El cinema que va impulsar l’empresa Arrendamientos, Industrias y Comercios l’any 1961 va tancar les seves portes el desembre de 2017 i, un any i mig després, aquest municipi del Baix Empordà tornarà a tenir programació comercial estable. L’empresa Picking SPI serà la nova empresa responsable dels cinemes que, segons ha pogut saber El cinèfil, mantindrà el nom Arinco (provinent de les sigles Arrendamientos, Industrias y Comercios) i les tres sales amb una capacitat de fins a 925 espectadors. L’empresa gestiona actualment els Cinemes Sant Cugat i unes multisales a la província de Màlaga. El dia de l’obertura va ser una autèntica bogeria… Només cal veure aquest vídeo fet per El cinèfil per veure les ganes de cinema que hi havia al Baix Empordà.

La notícia ja és un revulsiu pels cinèfils de la zona ja que Palamós va perdre el Cinema Kyton l’any 2014 per quedar-se sense cap sala el 2017 amb el tancament dels Arinco. Com comentàvem a l’inici, l’obertura oficial serà el dia 12 d’abril però el dia 11 a les 19h es va viure una jornada inaugural gratuïta i oberta al públic per celebrar la reobertura del local amb la presència dels nous responsables de l’espai i de gran part dels membres del consistori de Palamós.

Cinema Arinco Palamós

A més, ja sabem quina serà la programació de la primera setmana de reobertura. Fins a sis pel·lícules donaran joc a les 3 sales reformades de l’històric espai. I atenció als matiners que també hi ha matinals el diumenge en una sessió de migdia a preu reduït.

El cinema Arinco va començar sent un cinema de 1.000 butaques l’any 1961 i l’any 1990 es va convertir en una multisala. L’espai va ser pioner en aquell moment sent una de les primeres empreses en digitalitzar-se deixant enrere el cel·luloide. Quan el cine va tancar fa uns mesos tenia tres sales de 431, 207 i 187 butaques. Aquesta mateixa estructura és amb la que obrirà novament aquest abril.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*