Animals detectius de descendència noir Animals detectius de descendència noir
'Gordon i Paddy' arriba als cinemes també doblada al català Animals detectius de descendència noir

Recentment, l’editorial Harper Kids ha publicat en castellà els llibres de l’escriptor Ulf Nilsson, el qual ha escrit més de 100 llibres entre els quals hi ha el de Gordon i Paddy. Ara s’ha fet l’adaptació a la gran pantalla i la distribuïdora Pack Màgic ens la porta als cinemes a partir del proper 5 d’abril i es podrà gaudir també doblada al català.

La trama se centra en el robatori d’unes nous. Gordon, el gripau comissari, pot ajudar però ja és massa gran per a aquesta feina. Un dia coneix una àgil ratolina, la Paddy, i decideix nombrar-la la seva ajudant. Gràcies a la feina en equip podran retornar la pau al bosc.

Es tracta d’un thriller carregat d’emoció i misteri que va combinant amb tocs d’humor. La pel·lícula és apte per a tots els públics, ja que mostra valors com l’amistat, els prejudicis, l’esforç i perseverança cara a la feina, tots ideals perquè els més petits de la casa aprenguin; però també els adults ja que molts continuen jutjant sense saber la veritat.

L’animació està creada a partir de les il·lustracions a llapis de línea clara de Gitte Spee (el qual es va encarregar d’il·lustrar la sèrie de llibres de l’Ulf Nilsson), a les quals s’ha afegit color i estructura del moviment filmada, posteriorment. Tota la història gaudeix d’uns personatges gràcils, simpàtics i agradables. Es mostren animals antropomòrfics, ja que tots  caminen sobre dues potes i van vestits, fent-los més humans (similars a aquells que vam veure al film de Disney Zootopia), ja que gaudeixen de lleis, famílies, escoles, oficis, comoditats i relacions d’amistat i amor.

Recordarà molt a les populars històries criminals nòrdiques, amb delictes que semblen impossibles de resoldre, testimonis complicats i un malvat a qui ningú comprèn. Però també per l’ambientació amb les nevades i la música que l’envolta.

En definitiva, aquesta història d’investigació transmet un missatge agradable i apte per a tota la família. Dintre de la seva senzillesa i durada raonable (62 minuts) es mostren moltes emocions, sobretot la por a les coses desconegudes, la inseguretat, el dubte, la intriga, però també l’alegria i l’esperança.

Veredicte

El millor: El traç de l’animació transmet calidesa i la història intrigarà a tothom. 

El pitjor: No és la tradicional pel·lícula per a la canalla, ja que va més enllà.

Nota: 6’5

Abans d’arribar als cinemes el film ha tingut un gran recorregut de festivals entre els quals hi ha la Berlinale Generation, TIFF Kids, BAFICI, BFI London, Busan International Film Festival, Festival de Gijón, Belfast, Beijing IFF, Zlin Film Festival o Festival du nouveau cinema Cinekid, entre d’altres.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*