today-is-a-good-day

Animals detectius de descendència noir

- Advertisement -

Recentment, l’editorial Harper Kids ha publicat en castellà els llibres de l’escriptor Ulf Nilsson, el qual ha escrit més de 100 llibres entre els quals hi ha el de Gordon i Paddy. Ara s’ha fet l’adaptació a la gran pantalla i la distribuïdora Pack Màgic ens la porta als cinemes a partir del proper 5 d’abril i es podrà gaudir també doblada al català.

La trama se centra en el robatori d’unes nous. Gordon, el gripau comissari, pot ajudar però ja és massa gran per a aquesta feina. Un dia coneix una àgil ratolina, la Paddy, i decideix nombrar-la la seva ajudant. Gràcies a la feina en equip podran retornar la pau al bosc.

- Advertisement -

Es tracta d’un thriller carregat d’emoció i misteri que va combinant amb tocs d’humor. La pel·lícula és apte per a tots els públics, ja que mostra valors com l’amistat, els prejudicis, l’esforç i perseverança cara a la feina, tots ideals perquè els més petits de la casa aprenguin; però també els adults ja que molts continuen jutjant sense saber la veritat.

- Advertisement -

L’animació està creada a partir de les il·lustracions a llapis de línea clara de Gitte Spee (el qual es va encarregar d’il·lustrar la sèrie de llibres de l’Ulf Nilsson), a les quals s’ha afegit color i estructura del moviment filmada, posteriorment. Tota la història gaudeix d’uns personatges gràcils, simpàtics i agradables. Es mostren animals antropomòrfics, ja que tots  caminen sobre dues potes i van vestits, fent-los més humans (similars a aquells que vam veure al film de Disney Zootopia), ja que gaudeixen de lleis, famílies, escoles, oficis, comoditats i relacions d’amistat i amor.

Recordarà molt a les populars històries criminals nòrdiques, amb delictes que semblen impossibles de resoldre, testimonis complicats i un malvat a qui ningú comprèn. Però també per l’ambientació amb les nevades i la música que l’envolta.

En definitiva, aquesta història d’investigació transmet un missatge agradable i apte per a tota la família. Dintre de la seva senzillesa i durada raonable (62 minuts) es mostren moltes emocions, sobretot la por a les coses desconegudes, la inseguretat, el dubte, la intriga, però també l’alegria i l’esperança.

Veredicte

El millor: El traç de l’animació transmet calidesa i la història intrigarà a tothom. 

El pitjor: No és la tradicional pel·lícula per a la canalla, ja que va més enllà.

Nota: 6’5

- Advertisement -

Abans d’arribar als cinemes el film ha tingut un gran recorregut de festivals entre els quals hi ha la Berlinale Generation, TIFF Kids, BAFICI, BFI London, Busan International Film Festival, Festival de Gijón, Belfast, Beijing IFF, Zlin Film Festival o Festival du nouveau cinema Cinekid, entre d’altres.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents