‘Me llamo Gennet’, la darrera producció de Miguel Àngel Tobias ‘Me llamo Gennet’, la darrera producció de Miguel Àngel Tobias
El drama biogràfic tracta sobre la història de superació d'una dona amb discapacitat auditiva ‘Me llamo Gennet’, la darrera producció de Miguel Àngel Tobias

L’estiu de 2012 Gennet Corcuera va saltar als mitjans de comunicació després de convertir-se en la primera persona sordcega d’obtenir un títol universitari a Europa, concretament la diplomatura en Educació Especial a Madrid. La seva història va arribar al productor i director Miguel Àngel Tobias (creador de Españoles en el Mundo, autor de Renacer en los Andes), “vaig conèixer la història de Gennet fa 5 anys llegint el diari i vaig pensar que algú portaria a la gran pantalla la vida de la jove, però passaven els anys i no passava res. Així que em vaig decidir a fer-la jo mateix.” A la pel·lícula exerceix de director, guionista, productor i, fins i tot, d’actor de Me llamo Gennet. La seva carrera es caracteritza per mostrar la cara més humana del món amb documentals que generen consciència i sensibilització, així com donar visibilitat i recolzar els més necessitats i vulnerables.

La trama tracta sobre la jove sordcega Gennet Corcuera, la qual comença una nova etapa de la seva vida en la qual, per primera vegada, viu sola i independent, treballant com a mestra. Mentre prepara una pròxima conferència, tracta de reunir i donar forma escrita als seus records: les visions de la seva Etiòpia natal durant la terrible fam del 1984 (on va captar l’atenció i cures de Carmen Corcuera, sogre de l’embaixador d’Espanya en Addis Abeba, la qual va passar dos anys treballant al centre d’acollida on Gennet va ser abandonada per tal d’aconseguir la seva adopció). El seu procés d’integració i d’aprenentatge va ser molt difícil, ja que al món no hi havia lloc per a gent com ella, però finalment es va convertir en la primera sordcega europea a finalitzar una carrera universitària.

La idea original era la de crear un documental sobre la seva figura i al llarg de 15 dies es va entrevistar la Gennet i els 8 mesos posteriors van parlar amb 45 persones del seu entorn. Però amb el pas del temps i després de conèixer-la a fons, Tobias va proposar-li fer una pel·lícula en què ella mateixa s’interpretés a si mateixa. El cineasta li anava explicant tot el que passava al voltant amb detalls i finalment, el rodatge va acabar a Etiòpia, 40 anys després de la seva adopció i mostrant els records de la seva infància.

El film arriba a les pantalles el 4 d’abril, després d’haver recorregut el territori nacional amb unes preestrenes molt especials, que van donar el tret de sortida als multicinemes Bosque de Barcelona. Cal destacar que el passi que tindrà lloc el 4 d’abril a les 20h a diversos cinemes serà 100% benèfic i els diners recaptats per la venda d’entrades anirà a parar a la fundació FASOCIDE. No serà l’únic passi, ja que l’endemà continuarà a la cartellera amb més sessions amb la intenció d’arribar al màxim públic possible i que puguin conèixer la seva increïble història de primera mà.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*