today-is-a-good-day

Els 11 personatges més monos (del segle XXI)

- Advertisement -

Quins són els vostres preferits? És difícil barrejar els nans de la Blancaneu amb, per exemples els nous personatges d’animació que, via Ghibli, ens arriben del Japó. És per això que m’he decidit a fer un rànquing que comprèn només els films més enllà del 2000. O sigui, no us queixeu si no surt Totoro. Suposo que en algun moment haurem de fer una altra classificació que vagi més enrere en el temps…

11) Ponyo

‘Ponyo al penya-segat’ (崖の上のポニョ) (2008)

- Advertisement -

Comencem el rànquing amb Ghibli i un film del 2008. I comencem al mar perquè aquesta adorable criatura és una barreja entre humà i peix, potser una versió lliure d’una sirena. La seva voluntat de ser humana i la seva relació amb el nen coprotagonista del film La Ponyo al penya-segat (崖の上のポニョ) són de les històries més entranyables que pots veure avui en dia.

10) Scrat

- Advertisement -

IA2-10Scrat eyes his most treasured – and elusive – prize: a nut. Photo credit: Blue Sky Studios ICE AGE THE MELTDOWN TM & © 2006 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved. Not for sale or duplication.
‘Ice age’ (2002)

Potser una ardi-rata no entraria dins la definició de “mono”. Però sens dubte és el personatge més entranyable de la saga Ice Age. Divertit i curiós és l’ànima de la saga i la seva relació amor-odi amb la gla és el millor d’aquestes pel·lícules sobre la prehistòria.

9) Toothless

IMG_8904
‘How to Train Your Dragon’ (2010)

Segurament un drac no és un candidat idoni per una llista de personatges “monos” però Tothless és un cas a part. Quan coneix el seu amic humà no té dents i a tots dos els falta alguna cosa (part de la cua o una cama. La seva relació d’amistat és de les més tendres que hem vist a la pantalla en els últims anys.

7)  Saoirse the Selkie

selkie
‘The song of the sea’ (2014)

Lamentablement, aquest film irlandès nominat a l’Oscar va passar sense pena ni glòria al nostre país. La història de la Saoirse barreja conte de fades i mitologia celta amb una animació tan fresca i acollidora com els habitants d’Irlanda. Una meravella a descobrir… Més i més gent l’ha de conèixer que diria aquell

6) Chihiro

chihiro
千と千尋の神隠し (‘El viatge de Chihiro’) (2001)

No surt Totoro (1988) però sí Chihiro. La nena que entra en un món màgic, perillós i força surrealista i ens va fer viure una aventura oriental sorprenent de la mà de l’Studio Ghibli. El mestre Miyazaki va endur-se el segon Oscar a la Millor Pel·lícula d’animació amb una de les seves faules més cèlebres.

5) Bob el minion

- Advertisement -

IMG_8905
‘Minions’ (2015)

Tot un fenomen. Des que van aparèixer per primer cop a Despicable Me l’any 2010 la seva popularitat no ha parat de créixer superant al seu amo Gru i la seva família. L’estiu passat la seva pel·lícula en solitari va arrasar i ja és l’11è llargmetratge més taquiller de la història. En són una bona colla, però segur que esteu d’acord que en Bob és el més mono de tots.

4) Wolf children

Wolf Children (おおかみこどもの雨と雪) 2012

Igual que The song of the sea, aquest film japonès va passar massa desapercebut a casa nostra. La història ens explica com una universitària s’enamora d’un home llop i té dos fills amb ell, però per circumstàncies que no venen al cas acaba sent mare soltera de dos nens molt animals. La relació amb la natura, l’acceptació de la diferència i l’adaptació a realitats diferents fan d’aquest film de Mamoru Hosoda una de les joies modernes de l’animació contemporània. Una altra peça a descobrir (si no ho heu fet ja)

3) Po el Kungfú Panda

KP2_2
‘Kungfu Panda 2’ (2011)

Irresistible! L’escena en què descobrim el passat del panda més famós del cine és senzillament corprenedora. A veure els pandes ja són animalons simpàtics de per si, però si són adoptats per una oca que fa fideus i intenten excel·lir en el noble art del kungú la cosa només fa que millorar. La saga que va començar el 2008 ha anat a pitjor, però el personatge continua sent un encert. A tots ens agradaria traspassar la quarta paret i tenir-lo com a os de peluix.

2) Puss in boots

Kot_shrek
‘Shrek 2’ (2004)

A la saga Shrek li va passar una mica com a Kungfu Panda, però la segona entrega sobre les aventures l’ogre verd va tenir un personatge mític: el gat amb botes “interpretat” per Antonio Banderas. La caiguda d’ulls del gat és absolutament irresistible. I us ho diu un al·lèrgic al gats… Només per això ja mereix la medalla de plata.

1) Wall-e

Wall-E_Cubecolors (1)
‘Wall-e’ (2008)

És un escombriaire. No parla. El seu millor amic és una cuca. Està vell i rovellat… Amb absolutament tot en contra aquest personatge va aconseguir l’any 2008 robar-nos el cor amb una de les millors pel·lícules de Pixar. Wall-e ens va demostrar que algunes màquines tenen més cor que moltes persones. La història d’amor muda i apocalíptica entre Wall-e i la robot Apple Eva marca un abans i un després a la història del cinema d’animació. Entranyable i adorable des del minut u s’ha guanyat, sense dubte, la primera plaça.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents