El Kraken passa de les pàgines a la pantalla El Kraken passa de les pàgines a la pantalla
Daniel Calparsoro dirigeix l'adaptació de 'El Silenci de la Ciutat Blanca' El Kraken passa de les pàgines a la pantalla

L’any 2016 les llibreries d’Espanya albergaven el que seria un dels grans best-sellers del país, la primera part de la trilogia de La Ciutat Blanca. El primer volum titulat El silenci de la Ciutat Blanca va acumular totes les bones crítiques. L’autora, Eva García Sáenz de Urturi va idear una trama ambientada a la Vitoria del 2016. 20 anys abans, hi va haver uns crims rituals els quals van provocar el pànic a la ciutat i tota la província fins que un famós arqueòleg va ser acusat i condemnat a presó. Ara, està a punt de sortir-ne, però els crims tornen a succeir-se amb el mateix modus operandi: les víctimes apareixen amb unes flors conegudes com eguzkilores en diferents llocs històrics de la ciutat. Totes les víctimes tenen una edat múltiple de 5 i cognoms compostos alabesos.  L’Unai López de Ayala, un jove expert en perfils criminals i conegut com el Kraken, és l’encarregat de caçar l’assassí mentre també afronta una tragèdia personal del seu passat.

Atresmedia Cine Rodar y Rodar, Silencio ciudad blanca AIE y HUGO P27 aposten per l’adaptació en pantalla del gran èxit editorial. Daniel Calparsoro (Cien años de perdón, El aviso) serà l’encarregat de dirigir la primera part de la trilogia. L’actor gallec Javier Rey (Fariña, Velvet) i l’actriu madrilenya Belén Rueda (L’orfenat, El cos) seran els encarregats de protagonitzar aquesta adaptació. El primer es posarà a la pell del Kraken, mentre que Rueda serà la sotscomissària Alba. Però no ho faran sols, ja que també comptaran amb les interpretacions de Aura Garrido, al paper de la inspectora Estíbaliz i Alex Brendemühl, com al doble de los ambigus bessons Tasio i Ignacio.

Està previst que l’adaptació arribi a les nostres pantalles el 25 d’octubre d’enguany.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*