El D’A dona el tret de sortida amb “Un hombre fiel” El D’A dona el tret de sortida amb “Un hombre fiel”
Del 25 d'abril al 5 de maig teniu una cita amb el cinema d'autor El D’A dona el tret de sortida amb “Un hombre fiel”

El cinema contemporani que ha triomfat al llarg del pas pels diversos festivals internacionals, se citen a la novena edició del Festival de Cinema d’Autor, conegut com a D’A Film Festival. Enguany, tindrà lloc del 25 d’abril al 5 de maig a la ciutat de Barcelona, i manté així el nombre de dies, respecte anteriors edicions. Com és de costum continua apostant pel cinema independent i d’autor, per aproximar el públic a operes primes i obres imprescindibles del panorama.

L’avançament de programació del D’A desvetlla films d’una qualitat suprema, entre els quals hi ha les dues noves pel·lícules de Hong Sang-soo, Grass i Hotel by the River; del premiat al 2016, Andrés Duque, s’hi projectarà Carelia: International con monumento; el director de Happy Hour, Ryûsuke Hamaguchi presenta Asako I & Asako II. Però també s’hi inclouran obres fonamentals que han marcat el circuit actual de festivals com Nuestro tiempo de Carlos Reygadas o An Elephant Sitting Still, primera i darrera pel·lícula del cineasta xinès Hu Bo que va morir de forma prematura amb 29 anys. Roberto Minervini torna al festival amb la seva 5a producció What You Gonna Do When the World’s on Fire? Per altra banda l’actriu i cineasta Valeria Bruni Tedeschi, qui va donar el tret de sortida de l’edició del 2014, presenta el film La casa de verano, i les cineastes Dominga Sotomayor i Patricia Mazuy projectaran Tarde para morir joven i Paul Sanchez est reveneu!, respectivament. Aquest primer avançament es complementa amb Love me not de Lluís Miñarro, la tragicomèdia noir Happy New Year, Colin Burstead de Ben Wheatley i per finalitzar The Mountain d’en Rick Alverson.

Per altra banda, la pel·lícula francesa Un hombre fiel de Louis Garrel inaugurarà aquesta edició. Es tracta d’una comèdia romàntica i lluminosa que juga amb el personatge arquetípic que Garrel ha anat construint al llarg de la seva carrera per crear una versió gairebé paròdica del seu típic paper d’home atrapat entre dues femmes fatales. Aquesta sessió tindrà lloc el 25 d’abril a la sala 5 de l’Aribau Multicines.

La secció retrospectiva també tindrà aroma francès i estarà centrada en el cineasta Christophe Honoré, del qual s’estrenarà la seva darrera pel·lícula Vivir deprisa, amor despacio. Aquest film forma part d’un tríptic que també inclou la novel·la Ton père (2017) i l’obra de teatre Les idoles (2019). Aquesta secció es realitza en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, la qual acollirà les sessions d’aquest focus el qual també inclourà la seva opera prima 17 fois Cécile Cassard o altres films com Dans Paris o No ma fille, tu n’iras pas danser, inèdites a les nostres pantalles.

Les seus del festival seran la sala Zumzeig (per segon any consecutiu), la Filmoteca de Catalunya, el Teatre i l’Auditori del CCCB i les sales de l’Aribau Multicines, ja que la tradicional seu de l’Aribau Club va tancar les portes el passat estiu.

Per altra banda ja estan disponibles els abonaments de 10 entrades al preu reduït de 45 euros, el qual estarà disponible per un temps limitat, ja que després d’anunciar la resta de la programació el preu canviarà a 50 euros i es mantindrà durant tot el festival. Aquest abonament no és personal, ja que es pot compartir amb altres persones sense problema. Properament sortiran a la venda els Abonament 5 a un preu especial i, a partir del primer dia de venda d’entrades, ja hi haurà disponibles ambdós abonament al preu normal. 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*