El Craft Film Fest celebra la 3a edició amb diverses novetats El Craft Film Fest celebra la 3a edició amb diverses novetats
Del 29 al 31 de març tindrà lloc a la Nau Bostik El Craft Film Fest celebra la 3a edició amb diverses novetats

Al 2017 va néixer el primer festival de cinema a Barcelona enfocat a pel·lícules amb poc o cap mena de recolzament de la indústria, auto-produïdes i amb pocs o sense mitjans per a la distribució, és a dir, tot desenvolupat de manera artesanal. Sota el nom de Craft Film Fest torna amb una tercera edició que tindrà lloc del 29 al 31 de març a la Nau Bostik.

La programació d’enguany es composa de 8 llargmetratges i 10 curts triats entre més de 100 sol·licituds rebudes. En aquesta ocasió s’ha volgut apostar per treballs nacionals, ja que aquests formen la meitat del conjunt:

· Tungstênio de Heitor Dhalia (Brasil, 2019,78min)

· Resentment de Natalia Saufert (Moldavia, 2019, 94min)

· Try de Ángel de Haro (España, 2019, 90min)

· Lo que queda de Jesús Serna i Lucas Parnes (España, 2017, 93min)

· Socrates de Alex Morato (Brasil, 2018, 72min)

· Extreme number de Irina Arms (Alemania, 2018, 80min)

· H0us3 de Manolo Munguía (España, 2018, 105min)
 
· Le vrai film est ailleurs de Mark John Ostrowski (España, 2018, 103min)

La selecció cerca desmarcar-se del cinema tradicional, sense perdre qualitat artística i aportant una visió del món diferent, però amb un gran missatge. Cap dels treballs triats té, per ara, distribució comercial a Espanya, per la qual cosa el festival és una ocasió única de poder accedir-hi.

Com a novetat, a part de les projeccions, es podrà gaudir de 3 “Xerrades Craft”, una per dia que dura el festival, i tenen com a manifest reforçar la idea que un festival no només és veure pel·lícules.

· Divendres a les 18:30h: Trobada amb el director Víctor García León (Selfie)

· Dissabte a les 12h: Taula rodona “Capturar el record” per reflexionar sobre el tractament del record i del dol al cinema Craft, moderada per la Mireia Iniesta.

· Diumenge a les 12h: Xerrada entre diversos cineastes ‘craft’ per a debatre entorn a la qüestió “Què passa quan la pel·lícula està acabada?”, enfocada al tema clau de la exhibició i distribució en aquest tipus de cinema.

El canvi d’emplaçament dels cinemes Girona a la Nau Bostik, també ha estat una de les novetats, el qual ha permès enriquir i alliberar l’esperit del Craft, convertint-lo en no només un festival de cinema amb projeccions, també en un esdeveniment divers i únic. Es podran gaudir de diversos concerts musicals que tindran lloc la tarda del divendres (Dewinter) i els migdies del dissabte (Rebeca Druce) i diumenge (Sofía Coll), així com food trucks de menjar i beguda (entre d’ella cervesa artesanal) durant les 3 jornades.

A continuació es pot gaudir de l’spot promocional d’aquesta nova edició, mentre que a la web es pot consultar la programació al complert: 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*