today-is-a-good-day

‘El cuirassat Potemkin’ desembarca musicalment a Barcelona

- Advertisement -

El diumenge 17 de març, a les 19 hores, el Cinema Aribau de Barcelona viurà una jornada històrica a mig camí entre el cinema i el concert en directe. La iniciativa cultura de Cefè Kino desembarca per primera vegada a Barcelona amb l’estrena d’un espectacle cinematogràfic i musical: El cuirassat Potemkin, de Sergei M. Eisenstein, serà projectat amb la banda sonora original de rock psicodèlic composta per a l’ocasió per la banda de rock psicodèlic Raisa i el guitarrista Xisco Rojo.

- Advertisement -

La idea és viure aquest clàssic del cinema mut a ritme psicodèlic en un poderós espectacle que combina l’enlluernador clàssic de Sergei M. Eisenstein i l’alçament musical de Raisa i Xisco Rojo. La seva música es caracteritza per la transformació i experimentació amb la finalitat principal commoure l’oient i la seva arriscada proposta de llum i psicodèlia per El cuirassat Potemkin acompanya emocional i rítmicament el que esdevé a la gran pantalla. La revolució esclata en pantalla gran i a tot volum. L’espectacle es va estrenar recentment a Madrid exhaurint totes les entrades.

- Advertisement -

Un clàssic immortal

Aquesta emblemàtica obra cinematogràfica va ser una de les seleccionades pel govern rus el 1925 amb motiu de la commemoració del vintè aniversari del fallit cop revolucionari de 1905. Prohibida en nombrosos països capitalistes, a França en particular fins a 1952, alguns espectadors van haver de recórrer a teatres d’extrema esquerra per gaudir de l’escena de la famosa escala monumental.

El cuirassat Potemkin és la senzilla narració d’un dels episodis més coneguts d’aquell moment a Rússia: el motí que esclata a bord d’un vaixell de guerra amb motiu d’un repartiment de carn plena de cucs. La tripulació del Potemkin, cansada del tracte vexatori i injust rebut per part dels oficials, s’amotina davant del port d’Odessa, marcant així l’inici de la reguera revolucionari que sacsejaria tota Rússia.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents