‘Stan & Ollie’ recupera les figures de ‘El gordo y el flaco’ ‘Stan & Ollie’ recupera les figures de ‘El gordo y el flaco’
John C. Reilly i Steve Coogan són els encarregats de reviure el duet ‘Stan & Ollie’ recupera les figures de ‘El gordo y el flaco’

Laurel and Hardy, que en espanyol es van rebatejar com a El gordo y el flaco, eren un duet còmic format pel britànic Stan Laurel i l’americà Oliver Hardy. Ara la BBC ha produït un film biòpic sobre els dos actors i la seva carrera al cinema. La història, concretament esta ambientada durant l’època en què el duet va fer el tour final a Regne Unit durant l’època de la postguerra, concretament l’any 1953.

John C. Reilly (Holmes and Watson o The Sisters Brothers) ha estat l’encarregat de posar-se a la pell d’Oliver Hardy i la fotografia que es va piular al compte de Twitter que homenatge Laurel and Hardy ja s’ha fet trending tòpic. L’actor americà està totalment irrecognoscible gràcies a la màgia de la prostètica. D’altra banda, Steve Coogan (Tropic Thunder o Ideal Home) és qui donarà vida a la memòria de Stan Laurel. A més, els administradors del compte de Twitter del duet anunciaven la novetats de la pel·lícula amb la fotografia i amb el fet que ells mateixos han pogut actuar com a consultors durant la filmació de la pel·lícula.

La direcció ha recaigut sobre el director escocès Jon S. Baird (Filth o Cass) qui ha afirmat que la pel·lícula és una oda a “l’amor que professa pel duet còmic”. A més, ha afirmat que quan va llegir el guió per primera vegada se li van escapar les llàgrimes, no només pel que Laurel and Hardy van representar per a ell sinó que també “per la profunditat de la història”.

Stand & Ollie es va estrenar a la cartellera dels Estats Units el 28 de desembre del 2018, i aquí a Espanya s’estrena el proper 15 de març del 2019.

 

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*