today-is-a-good-day

La fatalitat en clau femenina

- Advertisement -

GILDA. 5 Lletres que evoquen un dels personatges femenins més seductors i carismàtics. La pel·lícula, anomenada com el seu personatge principal, Gilda, va ser un èxit del Hollywood dels anys quaranta –es va estrenar el 1946– i és encara avui un clàssic entre clàssics. Es diu que deia una cosa així com “els homes se’n van a dormir amb Gilda, però es desperten amb la Rita”. No sabem si ho deia amb ironia, rancúnia o humor, el cas és que encara és avui, el seu paper més recordat. Rita Hayworth, que comptava amb el nom real de Margarita Cansino, tenia part de les seves arrels a Espanya, ja que el seu pare, Eduardo Cansino va ser ballarí.

I la raó d’aquest carisma segurament rau en la capacitat seductora de Gilda, una femme fatale sense escrúpols, atractiva, sexy, desvergonyida. Un prototip inusual a l’època, quan la dona encara estava subjecte a rígides normes morals, i que sovint era relegada a exercir la tasca d’acompanyant de l’home, tant a la vida real com a les pel·lícules. Aquí no, Gilda és protagonista, balla davant qui vol, es vesteix com vol i diu el que vol. Però no està sola, Glenn Ford també apareix en aquest film, precisament interpretant el seu rival i la seva atracció.

- Advertisement -

Gilda té una vida pacífica, ha fet net del seu passat, però el destí l’uneix amb el que va ser la seva perdició. Tota l’acció es desenvolupa en un estil del cine de l’època daurada de Hollywood. Casinos, restaurants de luxe, mansions… Diàlegs i frases cèlebres. Balls mítics, amb guants inclosos. I cançons, com la inovidable Put he blame on Mame, que interpreta Gilda, en un fragment que quedarà per la història del cine. Per no oblidar el moviment de la seva melena, i la seva mirada. Inigualable. Aquest estiu, demaneu cita amb la Gilda!

- Advertisement -

Gilda

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents