El terror s’apodera de Sabadell per 8a vegada El terror s’apodera de Sabadell per 8a vegada
Del 4 al 10 de març se celebra la 8a edició del festival El terror s’apodera de Sabadell per 8a vegada

Del 4 al 10 de març de 2019, la co-capital del Vallès Occidental acull la VIII edició del Festival de Cinema de Terror de Sabadell. El certamen reuneix el millor cinema de terror en una cita imprescindible per als seus seguidors, ja que en aquestes dates hi ha pocs festivals de cinema i menys que se centrin en el gènere. Aquesta edició ofereix un total de quinze projeccions i activitats, augmentant així el nombre d’actes, propostes, espais i també d’entitats col·laboradores. Entre les novetats cal destacar la projecció d’un documental, així com una jornada de jocs de taula de terror i una xerrada prèvia al festival. Enguany, centra la temàtica entorn Alien i s’han programat un seguit de propostes diferents que giraran al voltant d’aquest eix. La xerrada centrada en aquest tema tindrà lloc el proper 27 de febrer a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell i oferirà una visió científica del gènere i del film de Ridley Scott.

El film que obrirà el certamen serà Cautivos del director santboià Hugo Cobo, el qual hi serà present i oferirà un col·loqui. La projecció tindrà lloc el dilluns 4 de març a l’Auditori de l’Escola Superior de Disseny (ESDI). L’endemà, dimarts 5, arribarà el torn de la projecció d’un altre títol fet a casa nostra, Sant Martí, dels cineastes David C. Ruiz i Albert València i també comptarà amb un col·loqui amb membres de l’equip de la pel·lícula.

Per altra banda, dimecres 6 de març, tindrà lloc la tradicional projecció de curts del Festival Mecal, triats al Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona. A més, el mateix dia es podrà veure, de manera gratuïta, el documental Culto al terror, de Gustavo Leonel Mendoza.

Divendres 8 de març tindrà lloc un dels plats forts del festival amb la Marató que portarà a l’Estruch una combinació de curts i llargs. Es podrà gaudir d’Alien en pantalla gran, tot commemorant el seu 40è aniversari, també de cinema nostrat amb Drácula de Denise Castro i curtmetratges com Agapornis, Baghead, Camisa de Fuerza, Capitán Kinesis i Diesel, entre d’altres. Així com els micrometratges finalistes al concurs impulsat pel certamen.

Altre dels esdeveniments tradicionals i del més esperat, és la Marató del Dissabte que des de primera hora de la tarda fins la matinada oferirà suculents títols de pel·lícules i curts. Entre les quals cal destacar Framed (Marc Martínez Jordán), The Void (Jeremy Gillespie i Steven Kostanskik), One cut of the Dead (Shinichiro Ueda), Voodoo (Vasni J. Ramos), així com un film sorpresa. I en quant a curts estaran Una noche de paz (Andrés Piza), Le Blizzard (Álvaro Rodríguez), Cerdita (Carlota Martínez), guardonat als Premis Goya, Inquietante (Joaquim Bundó) i RIP (Caye Casas i Albert Pintó).

Per a més informació sobre horaris, emplaçaments i venda d’entrades es pot consultar el web oficial del festival

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*