‘Patates rosses’ és el que volen veure els joves ‘Patates rosses’ és el que volen veure els joves
TV3 i la UAB s’uneixen per crear una websèrie amb l'humor i el cinema com a fil conductor ‘Patates rosses’ és el que volen veure els joves

TV3 s’ha unit a la Universitat Autònoma de Barcelona per produir una websèrie força trencadora. Es tracta de Patates rosses. David Villarreal i Joan Saranova són els directors d’una ficció que ells mateixos descriuen com a una “ficció d’humor adreçada al públic jove”. La websèrie, gravada majoritàriament amb un telèfon mòbil, neix d’un treball de final de grau de Comunicació Audiovisual de l’UAB.

La sèrie es compon d’un total de 8 capítols i que ja estan disponibles a la web de TV3. EL que pretén mostrar és com un grup de joves intenten obrir-se camí en el món de l’audiovisual català, justament el que pretenen fer els creadors de la sèrie, ja que també són joves que s’acaben de graduar. Ara bé, la part irreverent i més original del projecte és la narrativa gamberra i l’humor absurd que utilitza per il·lustrar aquesta batalla.

Ja fa temps que TV3 intenta capgirar una mica la forma de consumir i produir ficció, per tal d’adaptar-se als nous temps. Les plataformes com Netflix o HBO han canviat la manera de consumir sèries i les televisions ho notes. És per aquest motiu que TV3 ha apostat per un projecte diferent, “un producte fer per joves i per a joves”, tal com afirma Jordi Salvat, editor digital de TV3. De la mateixa manera que ara ja existeixen sèries per Instagram, com Poliamor o com el fet que la nova sèrie de TV3 Les de l’hoquei tindrà vida digital, ja que afegirà continguts extres a la sèrie a Instagram o webxats, han decidit apostar per una sèrie que reflecteixi el que hi ha darrere el món audiovisual més jove, i com aquestes noves eines poden jugar un paper molt important.

David Villarreal, un dels creadors de Patates rosses afirma que es tracta d’una sèrie que conté “sàtira, humor negre, ironia, coses que agradaran, altres que no, però és la visió d’un món complex feta des del bon rotllo. Podríem dir que ‘Patates rosses’ és la surrealista denúncia del surrealista món de l’audiovisual català”.

Irene Solanich

Irene Solanich Cap de redacció d'El cinèfil

Traductora, correctora i docent d’idiomes durant el dia i enamorada del gènere negre i del terror durant les hores lliures. Actualment compagina la feina i col·laboracions en diferents mitjans amb un programa de doctorat (en literatura negra) a la Universitat de Vic. Les seves hores lliures se sortegen entre a lectura, el cinema i l’escriptura.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*