Els films animats més taquillers de la història Els films animats més taquillers de la història
Les pel·lícules de dibuixos de Hollywood que han recollit milions de dòlars a cabassos Els films animats més taquillers de la història

Ara que acaba el  Nadal i aprofitant que tenim la canalla a casa és un bon moment per fer un repàs als èxits més sonats del cinema d’animació. Aquest no és un estudi basat en la qualitat sinó estrictament en la popularitat mesurada per un indicador tan infal·lible com és la taquilla. I mirant el números el primer que descobrim és que l’animació no només està de moda… És un molt bon negoci (si ve dels Estats Units).

De les 10 pel·lícules animades més taquilleres no només no n’hi ha cap que no vingui de Hollywood sinó que vuit d’aquestes deu s’ha estrenat durant els últims 8 anys. El rànquing l’encapçalen les princeses del gel de Frozen amb una recaptació total de 1,290 milions de dòlars. Aquesta morterada de milions la converteixen en la 13a pel·lícula més taquillera de la història de cine just per sota l’última entrega de Jurassic World (la del Bayona).

En segon lloc hi ha una seqüela i novetat recent: parlem de The Incredibles 2  que porten acumulats uns molt respectables 1.242 milions de dòlars! A la tercera posició hi trobem l’únic producte/saga que no ve de Can Disney. Ens referim a aquells entranyables éssers grocs que ja formen part de la cultura popular del segle XXI: els Minions. Són tot un fenomen. Des que van aparèixer per primer cop a Despicable Me l’any 2010 la seva popularitat no ha parat de créixer superant al seu amo Gru i la seva família. L’estiu del 2015 la seva pel·lícula en solitari va arrasar recaptant 1.167 milions de dòlars a tot el món! És l’18è llargmetratge més taquiller de la història. 

La màgia de Disney

Tant al segle XX com al XXI Disney (i actualment la seva filial Pixar) han dominat el panorama animat. Així doncs, la quarta plaça se l’enduen les joguines. Toy Story 3, amb 1.069 milions de dòlars.

Els mateixos protagonistes amb incorporacions de luxe. Sens dubte l’osset Lotso, el dolent de la funció, va ser un revulsiu però també va ajudar a l’èxit un guió molt original i una trama d’acció a l’última part de la pel·lícula que va deixar petits i grans enganxats a la pantalla. I si no en teniu prou esteu d’enhorabona perquè l’any 2019 arribarà Toy Story 4. “Només” 24 anys després de la primera pel·lícula de Pixar que, efectivament, va ser Toy Story. Com passa el temps eh…

Completa el Top 5 un altre producte no Disney: Despicable me 3 (també amb molts Minions) i a molt poca distància segueix un producte Pixar: Buscant la Dory. La segona part de les aventures aquàtiques d’en Nemo ha aconseguit sumar 1.022 milions de dòlars arreu del món. És a dir, ha superat la seva predecessora que l’any 2003 es va quedar amb 930 milions de recaptació i ocupa el número 8 en aquesta llista.

La següent i ja en 7a posició és Zootopia. Aquesta va ser la sorpresa de l’any 2017  ja que ningú s’esperava un èxit tan rotund per un film com aquest. La història de la conilleta que vol ser una policia exemplar ha venut un total de 1.020 milions de dòlars en entrades arreu del món i s’ha colat a dalt de tot d’aquesta cobejada llista.

A la 8a posició tornem a trobar Depicable me (la segona entrega) i no podem acabar l’article sense mencionar l’únic film que segueix està al Top 10 des de fa més de 20 anys. Parlem d’El rei lleó que actualment està en 9a posició i des de l’any 1994 no s’ha mogut dels llocs d’honor de la llista. Amb 987 milions de dòlars encapçala els les pel·lícules que s’han quedat a les portes del 1.000 milions. Com si això fos poc… Tancant el Top 10 hi ha Buscant en Nemo que des del 2003 s’ha colat als lloc d’honor del cinema d’animació!

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*