L’era Bush al descobert a ‘Vice’ L’era Bush al descobert a ‘Vice’
Ha estat el film amb més nominacions als Globus d'Or 2019 L’era Bush al descobert a ‘Vice’

Les pel·lícules inspirades en personatges reals estan a l’ordre del dia i solen ser un reclam per conèixer de més a prop la vida personal i els secrets. Ara arriba el torn del retrat biogràfic de l’ex vicepresident dels EUA, Dick Cheney, en un format trencador i, per la qual Christian Bale ha guanyat el Globus d’Or a Millor Actor de comèdia o musical, i cara als Oscars és una de les apostes favorites.

La producció explora la història real de Dick Cheney (Christian Bale), un callat buròcrata de Washington que va acabar convertint-se en l’home més poderós del món com a vicepresident dels EUA durant el mandat de George W. Bush. Va causar tal impacte al seu país i a la resta del món, que les conseqüències encara ressonen avui en dia.

El film comptava amb sis nominacions als Globus d’Or 2019, passant per davant del musical A Star is Born, Green Book o The Favourite, que compten totes amb cinc nominacions. Arribarà a les pantalles el proper 11 de gener de 2019.

L’elenc està encapçalat per un camaleònic Christian Bale (American Hustle o The Dark Knight), qui acostuma a dur a l’extrem les seves transformacions, i col·labora de nou amb Adam McKay (Step Brothers o The Other Guys)  com a director per segona vegada, després de coincidir a The Big Short (2015). A més, compartirà pantalla amb Amy Adams (Arrival o Nocturnal Animals), Steve Carrell (Café Society o Battle of the Sexes), Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri o Mr. Right)  i Bill Pullman (sèrie The Sinner o The Equalizer). El guió també ha estat escrit per McKay i se centra en el període de mandat de Bush entre 2001 i 2009.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*