5 clàssics amb el Pare Noel 5 clàssics amb el Pare Noel
La il·lusió i innocència dels nens representada per un home vestit de vermell 5 clàssics amb el Pare Noel

“Ho, ho, ho! Bon Nadal”, aquesta és una de les salutacions més utilitzades aquestes dates nadalenques i, que sobretot sentim d’un dels personatges més estimats d’aquestes festes. Exacte, és ni més ni menys que el Pare Noel. Tots el coneixem per ser l’avi grassonet, amb llarga barba blanca, vestit vermell, que gaudeix de la companyia dels seus ajudants els elfs i dels seus estimats amics de viatge, els rens.

Quan s’acosta Nadal, totes les cadenes de televisió preparen la programació i com no pot ser de cap altre manera, no poden faltar grans clàssics nadalencs com It’s a Wonderful Life o Home Alone. Avui farem un repàs de les cinc millors pel·lícules on apareix aquest entranyable personatge que tots coneixem per viatjar en trineu i entrar a les cases per la xemeneia.

Miracle on 34th Street (1947)

Es tracta d’una comèdia dramàtica que explica la història de Kris Kringle, un ancià que és contractat per representar el paper de Pare Noel per uns grans magatzems. Tot es complica quan assegura que ell és l’autèntic Santa Claus i el declaren senil, però amb l’ajuda d’una família intentaran demostrar la veritat. La pel·lícula va guanyar quatre Oscars (a millor actor secundari per Edmund Gwenn, millor guió i millor història) i dos Globus d’Or (a millor guió i actor secundari, també per Edmund Gwenn). L’any 94 es va fer un remake amb Richard Attenborough, Elizabeth Perkins, Dylan McDermott i Mara Wilson.

The Santa Clause (1994)

Una comèdia familiar de la companyia Walt Disney que posa Scott Calvin, interpretat per Tim Allen, en el mal tràngol d’haver de substituir al Pare Noel, després que aquest el matés accidentalment. A més, el seu fill acaba de descobrir que Santa Claus no existeix i haurà de recuperar la il·lusió del nen. Amb l’ajuda dels elfs, haurà de fer la seva feina perquè el Nadal segueixi el seu curs.

Call me Claus (2001)

Film protagonitzat per Whoopi Goldberg, una veterana de l’humor que protagonitza aquest telefilm nadalenc. Amb set anys, la petita Lucy (Goldberg) li demana els regals al Pare Noel com tots els nens de la seva edat, emocionada i amb ganes que arribi el dia d’obrir els regals. Malauradament, rep la notícia de la mort del seu pare a la guerra del Vietnam i, aquest fet farà que perdi la fe en el Nadal i en el Pare Noel. Anys més tard, es retrobaran i Santa Claus veurà en ella a la seva successora com a portadora de regals.

The Polar Express (2004)

És una de les primeres pel·lícules d’animació que va utilitzar la tècnica de la captura del moviment i que es basa en les accions de persones reals que posteriorment es digitalitzen per ordinador. Es pot veure un Tom Hanks de dibuixos però d’allò més real. El film es basa en un llibre il·lustrat per Chris Van Allsburg i escrit l’any 1985. Narra com un nen de vuit anys comença a perdre la fe en la màgia del Nadal i en l’existència del Pare Noel. Un viatge en un tren màgic fins al Pol Nord, farà que vegi les coses de manera molt diferent.

Fred Claus (2007)

En aquest cas, el focus d’atenció se centra en el germà del Pare Noel. En Fred és considerat com l’ovella negra de la família i quan es presenti al Pol Nord, posarà en perill el Nadal a causa de la seva incompetència. Un film que va comptar amb un elenc d’estrelles com Vince Vaughn (com a germà de Santa Claus), Paul Giamatti, Rachel Weisz, Kevin Spacey o Elizabeth Banks, entre d’altres.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

  • Avatar

    Hallet Mann

    23 de Desembre de 2018 #1 Author

    …que tal “Scrooged” de 1988 amb el Bill Murray…?

    Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*