‘Máscaras’ de Joaquim Bundó ‘Máscaras’ de Joaquim Bundó
El seu últim projecte formarà part d'una antologia de terror ‘Máscaras’ de Joaquim Bundó

Joaquim Bundó va iniciar la seva carrera professional en el sector de la il·lustració i el disseny gràfic, ja que, li agradava molt dibuixar. Tot i que el seu somni era estudiar cinema ho veia, tal com explica, “quelcom impossible”. Malgrat tot, la seva passió pel setè art va perdurar i finalment va fundar l’Associació Art i Cultura Sant Vicenç de Castellet, el setembre del 2012. Una entitat creada amb la voluntat de difondre l’art i la cultura de la seva localitat amb exposicions, presentacions de llibres, xerrades i, un festival de cinema.

L’any 2015 va presentar el seu sisè treball titulat Máscaras, un curtmetratge rodat amb una Canon i amb mitjans limitats que va tirar endavant gràcies a “la col·laboració i el treball de tot l’equip”. Està protagonitzat per Sergio Alfonso, Félix Hérzog, Jael Pascual, Jordi Martí, Lídia Casanova i la participació especial de Mark Ullod. Escrit i dirigit per Bundó, el curt presenta a un grup de joves conflictius que són obligats a trobar-se en una reunió per tal d’exposar i mirar de solucionar els seus problemes. El que no saben és que la teràpia no anirà com ells esperen i que hauran d’enfrontar-se a les pròpies veritats per sortir il·lesos de la situació.

Salt als fets paranormals

El seu últim projecte porta per títol Evil i està protagonitzat per Mari Cielo Pajares i Enric Barba. La idea de Bundó és que aquest curtmetratge formi part d’una antologia d’un seguit d’històries paranormals que, tot i ser individuals estaran connectades. La gran particularitat d’aquest curt evil joaquim bundóés que no té diàlegs. “Volia fer una història sense idiomes, per mirar d’arribar una mica més lluny, a nivell internacional”, explica Bundó. A més, la història se centrarà en un personatge que notarà una presència a casa seva i les situacions que viurà seran “molt naturals” com comenta el director i, per tant, “si estàs tu sol a casa, potser cridaràs o t’espantaràs però en general no parles sol”.

La segona part d’aquesta antologia per ara està en fase molt prematura però la idea és que expliqui una història completament diferent però lligada a l’anterior per la localització, ja que serà a la mateixa ciutat i per la presència d’un dels personatges d’Evil que apareixerà en forma de cameo. Bundó destaca que el projecte no ha comptat amb cap tipus de finançament, tota la implicació dels diferents membres de l’equip ha estat per “amor a l’art”. En aquest sentit, Bundó agraeix la col·laboració de tothom, ja que, per ell “és important reconèixer l’esforç de la gent”.

El seu darrer curt, Gentlemen, va ser una co-producció amb Esteve Rovira (director de La Riera) i va aconseguir fins a 13 nominacions de diversos certàmens com el Festival Internacional de curtmetratges de Vila-real, Film Festival de Romania, el FIC-CAT o el Sant Cugat Fantàstic, entre d’altres. També va formar part d’actes com la primera Festa del Cinema Català i la primera Mostra de cinema català a Madrid. El projecte narrava una història de fantasmes situada a la Barcelona del 1896.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*