Peter Jackson torna a la fantasia èpica Peter Jackson torna a la fantasia èpica
El film sota el títol 'Mortal Engines' s'estrenarà a finals d'any Peter Jackson torna a la fantasia èpica

El cineasta neozelandès que va triomfar amb la saga de The Lord of the Rings i la seva preqüela, The Hobbit, nascudes de la mà de J.R.R. Tolkien, torna al món fantàstic enguany en un futur distòpic, amb tocs steampunk. Peter Jackson és productor i co-guionista del llargmetratge juntament amb Philippa Boyens i Fran Walsh. Mentre que Christian Rivers agafa les regnes de la direcció després de dur a terme els storyboards dels anteriors treballs de Jackson. L’elenc està format per Hugo Weaving (Cloud Atlas o Matrix), Robert Sheehan (Geostorm o Season of the Witch), Hera Hilmar (The Fifth Estate o An Ordinary Man), Stephen Lang (Don’t Breathe o Avatar) i Jihae (sèrie Mars o The Jade Pendant), entre d’altres.

Mortal Engines és el primer títol d’un total de quatre llibres que arribaran a les nostres pantalles properament. La producció està basada en la novel·la homònima de Philip Reeve, que situa l’acció en un món post-apocalíptic on regna la manca de recursos i la lluita per la supervivència. Els amants del gènere estan d’enhorabona, ja que compta amb referències a Mad Max, Waterworld i fins i tot a la saga de videojocs Final Fantasy.

La història se centra en milers d’anys després de la destrucció de la civilització per un cataclisme, la humanitat s’ha adaptat i conviu amb una nova forma de vida que ha sorgit. Ara, les grans ciutats es troben en moviment vagant per la Terra i atacant sense pietat als pobles més petits. Tom Natsworthy (Robert Sheehan), provinent de la classe baixa de Londres, haurà de lluitar per la seva vida després de trobar-se amb el perillós fugitiu Hester Shaw (Hera Hilmar). Dos personatges oposats, els camins dels quals mai haurien d’haver-se creuat, però hauran de crear una peculiar aliança destinada a canviar el curs del futur.  

Tot i que la data prevista d’estrena està fixada pel 14 de desembre, al tràiler es pot veure un avançament del que suposa aquesta nova saga de ciència ficció en un futur distòpic:

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*