Contes d’hivern per gaudir en família Contes d’hivern per gaudir en família
'Ernest & Celestine', animació francesa molt humana amb protagonistes molt animals Contes d’hivern per gaudir en família

És època de fred i dies amb família… i a la cartellera també hi arriben propostes europees d’animació pensades per passar una estona al cinema fent que els més menuts de la casa descobreixin què és això que passa en una sala quan s’apaguen els llums. Una d’aquestes propostes és Ernest & Celestine, contes d’hivern, un film d’animació francès que amaga quatre històries dins amb un os i un ratolí com a protagonistes. Aquesta pel·lícula/collage que dura poc més d’una hora ens arriba a les nostres pantalles també en llengua catalana.

L’Ernest és un os gran amb esperit d’artista i un cor generós. La seva companya de pis és la Celestine, una rateta òrfena que fa temps va acollir a casa seva. Al film junts viuran tota mena d’aventures mentre es preparen per a l’arribada de l’hivern. L’adopció d’un ànec, l’aventura d’una tempesta de neu o la misteriosa desaparició d’un botó de l’acordió de l’Ernest són algunes de les peripècies que viuran els protagonistes acompanyats d’altres personatges animals. Ernest & Celestine és una nova adaptació dels populars contes infantils de Gabrielle Vincent que es va estrenar al Festival d’Annecy i ja ha passat pel Festival de Sevilla i El meu primer festival.

Entre els aspectes destacats d’aquests quatre curts agrupats en forma de pel·lícula hi ha la delicada animació en 2D, una fet que sembla una raresa avui en dia però s’agraeix. Sobretot en els escenaris i les localitzacions el film sembla més un quadre impressionista que un conjunt d’imatges en moviment. No espereu aventures trepidants i esbojarrades. Ernest & Celestine és un recull de contes de tall clàssic, sense estirabots, ni persecucions de vertigen, ni colors llampants. Les quatre històries són ideals per gaudir amb nens petits: de 3 a 7 anys recomana la seva distribuïdora Rita & Luca. Sens dubte una molt bona manera d’explicar un conte dels de tota la vida a les baldufes de la casa però en un cine enlloc del sofà del menjador.

Veredicte

El millor: la senzillesa i tendresa dels contes.

El pitjor: el format excessivament clàssic pot tirar enrere a certs espectadors amb ganes de més “canya”.

Nota: 7

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*