Aventura en forma de fruita Aventura en forma de fruita
'La increïble història de la pera gegant', una alternativa animada a les majors Aventura en forma de fruita

Arriba el Nadal i no tot el que arriba a la cartellera enfocat als més menuts són multimilionàries produccions de les majors de Hollywood. Un d’aquest casos és La increïble història de la pera gegant una proposta danesa que arriba als cinemes també doblat i subtitulat en llengua catalana. El film, que dura poc més d’una hora, és una producció danesa que amb protagonistes molt animals és capaç de treure de la pantalla una bona colla de valors de manera directa o indirecta. Una proposta recomanada a partir de 4 anys i que es pot seguir també amb subtítols per fomentar la lectura i fer-lo accessible a infants amb dificultats auditives.

El film ens explica com a la petita i idíl·lica Vilasol, on sempre fa sol, comparteixen pis dos amics, un elefant que es diu Sebastià i una gata que es diu Mitxo. Aquest parell d’amic i els habitants de Vilasol estan molt trists perquè el seu estimat alcalde, en Jeremies Severí Bartolomé Olsen, JB pels amics, ha desaparegut de manera misteriosa. En absència d’en JB el tinent d’alcalde, el Sr. Txist, ha pres el poder i el seu tarannà i les seves idees són diametralment oposades a les del bo d’en JB. Un bon dia, en Sebastià i la Mitxo pesquen una ampolla amb un missatge d’en JB dins i una llavor estranya. En JB és viu i ha naufragat a l’Illa Misteriosa. Al missatge els demana que vagin a salvar-lo, però els adverteix que el viatge és perillós. Comença una aventura marina que serà el fil conductor del film. 

El viatge és el més destacat de la pel·lícula que es converteix en una barreja entre road movie aquàtica i una buddy movie animal. Els dos protagonistes, a més, encarnen dos tipus de personalitats molt marcades. L’elefant és poruc, indecís i cautelós mentre la gata és atrevida, arriscada i fins i tot irresponsable. El grup el complementen dos personatges més: un científic excèntric que els acompanya al viatge i la gran protagonista accidental: una pera gegant que els serveix de casa, de vaixell i d’element de cohesió entre el grup. Un dels complements que més agrairan els adults és una certa critica a la corrupció política i a l’ecologisme. El malvat Sr. Txist encarna (amb filtre infantil) un polític corrupte i assedegat de poder que donarà peu als pares a explicar perquè al seu poble d’estiueig hi ha un edifici gegant ple de pisos turístics i visitants d’altres països.

Veredicte

El millor: L’aventura central i algun missatge ecologista i anticorrupció subliminar.

El pitjor: Alguns personatges secundaris massa estereotipats i que he vist molts cops en altres propostes.

Nota: 7,5

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*