today-is-a-good-day

‘Drácula de Denise Castro’ arriba a la TV

- Advertisement -

Tot acaba tornant a l’origen… I si no que li diguin a Denise Castro que aquest juny ha vist com la seva peculiar versió de Dràcula va ser una de les premiades al lloc on va tenir seva premiere mundial. Aquest lloc, a més, és on es va rodar: a Transilvània. Drácula de Denise Castro ha tingut un exitós recorregut pels festivals i la cirereta del pastís la va tenir al Vampire Film and Arts Festival de Sighisoara (Romania) on es va endur l’Estaca de Plata del certamen, el segon reconeixement més important del festival. Dies més tard el film també va aconseguir el premi del públic de la 4a edició del Sant Cugat Fantàstic.

- Advertisement -

Aquesta peculiar pel·lícula a mig camí entre la comèdia i el terror arribarà ara a la TV, concretament al canal DARK TV. La primera producció de Vampi Films s’estrenarà a DARK TV el 13 de març a les 22.50. El film de la directora barcelonina forma part del cicle sobre found footage batejat com Real o fake que ha programada el canal temàtic especialitzat en cinema de gènere. Dijous 14 tindrà lloc un segon passi a les 16.25 al mateix canal.

Una versió diferent del clàssic

- Advertisement -

Aquesta adaptació no és del tot canònica… La pel·lícula Drácula de Denise Castro narra les peripècies d’una directora barcelonina que es diu Denise Castro i el seu equip en el rodatge d’una nova versió de Drácula a Transilvania. Metacine que narra amb humor però sense renunciar al terror com n’és de difícil rodar una pel·lícula al nostre país quan no tens gaire recursos per fer-ho. D’altra banda, Vampi Films ha signat un contracte amb Tema Distribuciones, distribuïdora especialitzada en cinema de gènere, que permetrà a la pel·lícula un segon recorregut pel truculent món de les plataformes de vídeo a la carta passada la seva estrena.

Denise Castro ja va tastar amb Salvación la temàtica vampírica però el seu segon llargmetratge va un pas més enllà i, malgrat que el títol del seu nou film pugui semblar presumptuós, darrere hi ha molta crítica, ironia i fins i tot autoparòdia. El desembre de 2016 la directora va reunir un equip petit d’actors i tècnics i va anar a Transilvània a rodar la seva pròpia versió de Dracula. Amb un guió a mitges i sense un pla de rodatge clar van rodar el que van poder a Romania, al castell de Bran, la localització que va inspirar el propi Bram Stoker per escriure la seva novel·la més cèlebre. Un cop allà tot va sortit malament. L’actriu protagonista Claudia Trujillo s’ha sentit enganyada… El seu xicot i coprotagonista Ricard Balada l’ha convençut per formar part d’un projecte que no té ni pressupost ni un objectiu clar.

La tensió i el mal rotllo es nota durant tot el rodatge. El càmera Alfredo Ruiz fins i tot es pensa que cobrarà per la feina. Il·lús… A tot això, la directora Denise Castro, obsessionada pels vampirs i xucladors de sang, continua gravant perquè el seu somni s’ha de fer realitat. L’argument és seriós però a la vegada no ho és. Doncs just aquest és l’esperit del projecte: l’humor, la critica del cine low cost i les ganes de riure (per no plorar) de la situació actual del cinema de gènere en aquest país.

Amb un equip molt reduït i un pressupost ajustat la realitat es barreja amb la ficció en un film on, d’entrada no sabem on comença la veritat i on s’amaga la fantasia. “El que volem és fer un mockumentary, un fals documental on mostrar que tot val per fer una pel·lícula low cost però sense renunciar al terror característic del gènere vampíric”, explica Denise Castro. En altres paraules tot és una immensa parodia explicada en primera persona pels propis membres de la pròpia pel·lícula. Dràcula de Denise Castro, és la primera producció de la nova productora barcelonina Vampi Films, una nova productora independent que té la intenció de continuar fent films d’autor i de baix pressupost.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents