‘Petra’: art, família i crim segons Jaime Rosales ‘Petra’: art, família i crim segons Jaime Rosales
La Filmoteca de Catalunya dedica una retrospectiva al director català Jaime Rosales coincidint amb l'estrena ‘Petra’: art, família i crim segons Jaime Rosales

El llargmetratge Petra és una dels films catalans seleccionats en la Secció Perles del Festival de Sant Sebastià d’aquest any. Petra és una tragèdia familiar dirigida pel barceloní Jaime Rosales i protagonitzada per Bárbara Lennie (Petra), Àlex Brendemühl, Joan Botey i Marisa Paredes, en què la jove heroïna que dona nom al film vol descobrir, just després de la mort de la seva mare, qui és el seu pare, un secret que sempre li ha estat amagat. El film va tenir la seva premiere internacional al Festival de Cannes el passat mes de maig a la Quinzena de realitzadors. El cinèfil va presenciar aquesta estrena en la que va ser una sessió plena d’aplaudiments per una pel·lícula crua, intensa i sense pèls a la llengua a l’hora de mostrar violència, rancúnia i el costat més fosc de l’ànima humana.

Petra pelicula

Jaime Rosales, guanyador del Premi Nacional de Cultura l’any 2015 i director de film com Tiro en la cabeza (2008) o Sueño y silencio (2012) planteja amb Petra una història insana sobre retrets, enganys enveges i mentides on el centre de la trama és la suposada paternitat de la protagonista. A foc lent i amb els actors com a principal reclam, Rosales ens porta gairebé de l’orella a un món familiar obscur on sembla que tothom tingui secrets i cops amagats. El film es va rodar en gran part a Catalunya i compta amb una àmplia presència catalana (Àlex Brendemühl, Joan Botey, Oriol Pla) i està coproduït per TV3 i TVE. 

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*