today-is-a-good-day

La plaga de Marc Pastor arriba al cinema

- Advertisement -

L’any 2010 l’escriptor Marc Pastor va publicar el llibre L’any de la plaga, una novel·la de ciència ficció d’aquestes que tant costen de veure en el panorama de la literatura catalana. La història ens trasllada a una asfixiant Barcelona al mes d’agost. El Víctor, que treballa amb gent gran fent d’assistent social, pateix una migranya insuportable, que s’ajunta amb la calor de l’estiu i la tristesa d’haver-ho deixat amb la seva parella, la Irene. Els seus companys de feina estan entestats a trobar-li nova companyia, però a ell ni li va ni li ve. De sobte, una onada de suïcidis de gent gran encén totes les alarmes. Ningú pot aclarir el motiu de les morts, que se sumen a la desaparició de la connexió a internet, sense explicació aparent, i als problemes de cobertura que de cop i volta tenen tots els mòbils de la capital. Davant tot aquest desgavell, el Víctor decideix esbrinar què està passant i aviat podrem veure que l’origen del problema no és d’aquest món…

El rodatge de l’adaptació del llibre va dur-se a terme entre el març maig del 2017 i el film ja està a punt per arribar al cinema. El director Carlos Martín Ferrera (Zulo, 2005, Suspicious Minds, 2010) ha rodat la que serà la seva quarta pel·lícula que tindrà el nom d’El año de la plaga i que ha gravat gairebé totalment a Barcelona. Algunes escenes d’acció, però, s’han enregistrat a Ciutat de Mèxic.

- Advertisement -

- Advertisement -

El director va ser un dels convidats del curs “De simis i odissees, el futur del passat” on va mencionar alguns dels secrets de la pel·lícula. Martín Farrera va explicar que com a referents té film com La invasió dels ultracossos, Safety not guaranteed i l’estil de ciència ficció barrejada amb humor dels films de Nacho Vigalondo. “Un dels fets que més em preocupava era aconseguir el to correcte perquè el conjunt respirés l’humor que respira el llibre. Per això em vaig posar tan content quan Marc Pastor va veure la pel·lícula i em va felicitar”. La pel·lícula va tenir la seva premiere internacional al Festival Internacional de Cinema de Guadalajara (Mèxic) en una edició en la qual Catalunya n’era el país convidat. Més tard es va estrenar en preestrena al Festival de Sitges.

Un guionista amb molt coneixement de causa

El propi autor de la història Marc Pastor és un dels co-guionistes de la pel·lícula. Durant un temps confessa que va veure molt negre el futur del projecte però ara que ha acabat la filmació és molt més optimista. “M’agrada l’estètica, m’agraden els actors i m’agrada molt el director”. Pastor explica que tot el procés per tirar endavant el film ha tardat sis anys i que, després d’una llarga espera i fins i tot de pensar en alguna ocasió que no sortiria, tot es va precipitar (en el bon sentit) el mes de febrer i des de llavors ha anat molt ràpid. L’escriptor del llibre descriu d’aquesta maner la tasca de guió que ha fet juntament amb Miguel Ibánez Monroy. “He reescrit alguns diàlegs i hem hagut d’adaptar escenes del llibre. Algunes per motius pressupostaris i altres per donar-li algun to determinat”.

El repartiment comptarà amb Ivan Massagué com a protagonista, acompanyat de la mexicana Ana Serradilla, Miriam Giovanelli, Silvia Abril, Juanra Bonet i Canco Rodríguez. També hi participaran Fermí Reixac, Amparo Moreno, Brays Fey, Eduard Alejandre i Natàlia Sànchez, entre d’altres. El año de la plaga és una producció de Zentropa (la productora fundada per Lars von Trier), juntament amb Neoart, i amb la participació de TV3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’ICAA. El pressupost del film ha estat de dos milions d’euros.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents