Gangsters a la Barcelona dels anys 20 Gangsters a la Barcelona dels anys 20
'La sombra de la Ley' passarà pel Festival de Sitges abans de la seva estrena Gangsters a la Barcelona dels anys 20

Fa un parell d’anys el cineasta Dani de la Torre va fer el salt a la gran pantalla amb el film El Desconocido, un thriller psicològic carregat d’acció i amb un elenc format per actors de renom, el qual va guanyar 2 premis Goya i es va posicionar dins aquest món. Ara el director presenta el seu segon llargmetratge, amb el títol La sombra de la ley, de caire dramàtic que tot just ha finalitzat el seu rodatge, després de passar els darrers dos mesos rodant en més de 70 localitzacions de Barcelona i Galícia. El tràiler promet emocions fortes, acció i una trama força negre…

La història se centra a l’any 1921 on Espanya viu un moment agitat i caòtic: són els anys del plom, fruit dels violents enfrontaments als carrers entre brètols i anarquistes. Els gàngsters i els negocis il·legals estan instal·lats a la societat. En aquesta situació de disturbis, Aníbal Uriarte (Luís Tosar) és un policia enviat a Barcelona per col·laborar en la detenció dels culpables del robatori d’un tren militar. Però es trobarà amb molt poc recolzament dels seus companys i tot seguit es donaran peu a enfrontaments i desconfiances amb l’inspector Rediú, un superior corrupte. En entrar en contacte amb la baixa societat barcelonina, coneixerà la Sara (Michelle Jenner), una dona lluitadora i temperamental, fet que tindrà conseqüències per a tots dos.

 

El film compta amb el guió de Patxi Amezcua i amb la presència dels actors Luis Tosar (Plan de Fuga o A cambio de nada), Michelle Jenner (sèries Los hombres de Paco o El cor de la ciutat), Vicente Romero (Asesinos inocentes o Cuerpo de élite), Ernesto Alterio (¿Quién mató a Bambi? o Gente en sitios), Paco Tous (Contratiempo o sèrie Los hombres de Paco) i Manolo Solo (Es por tu bien o Los del túnel), entre d’altres. 

“Rodar una pel·lícula de gàngster a Espanya és una cosa que no s’havia fet abans”, esmenta Dani de la Torre. “Mostrarem una època esplèndida i com era aquest país fa gairebé un segle. És un film d’aventures i acció, però també amb cor”, afegeix el cineasta. Si no hi ha canvis el film està previst que s’estreni el dia 11 d’octubre d’aquest any.

Per la seva part, Luís Tosar avança que el seu personatge “parla poc i s’expressa sense paraules. La pel·lícula parla d’un moment polític i social a Espanya, que ens remet al que passa actualment. Són temps convulsos. Hi ha molta diversió i també molt caos”, afegeix l’actor. L’actriu Michelle Jenner revela que “totes les històries i tots els personatges del film al final es creuen i les peces encaixen”.

El film arribarà a les pantalles el proper 11 d’octubre, però abans al Festival de Sitges es podrà gaudir de diverses projeccions especials. A més, el dissabte 6 d’octubre a les 16h a les sales Llevant 3 i 4 tindrà lloc una taula rodona organitzada pel BCN Film Fest que girarà entorn el film i la relació entre Barcelona i el cinema negre. 

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*