today-is-a-good-day

El remake de ‘Suspiria’ obre el Festival de Sitges

- Advertisement -

El Festival de Sitges obrirà la 51a edició que se celebrarà del 4 al 14 d’octubre amb sabor italià. Ho fa amb Suspiria, el remake de l’obra homònima de Dario Argento que ha dirigit el també italià Luca Guadagnino (Call me by your name).

- Advertisement -

A més una de les protagonistes del film, Tilda Swinton, rebrà a Sitges el Gran Premi Honorífic en reconeixement a una trajectòria on el cinema fantàstic ha tingut molt de protagonisme. Entre els títols que ha protagonitzat destaquen Orlando (Sally Potter, 1992), Adaptation (Spike Jonze, 2002), Quemar después de leer (Joel i Ethan Coen, 2008), El curioso caso de Benjamin Button (David Fincher, 2008), Tenemos que hablar de Kevin (Lynne Ramsay, 2011), Snowpiercer (Bong Joon-ho, 2013), El Gran Hotel Budapest (Wes Anderson, 2014), Dr. Strange (Scott Derrickson, 2016) i Okja (Bong Joon-ho, 2017).

Una nova versió sense caure en la còpia

- Advertisement -

El director Luca Guadagnino farà la seva primera incursió en el giallo amb la direcció de Suspiria, un remake del clàssic homònim del 1977 de Dario Argento. Dakota Johnson (Triologia cinquanta ombres), Tilda Swinton (Isla de perros), Chloë Grace Moretz (Carrie), Mia Goth (Nymph()omaniac) i Jessica Harper, protagonista de la pel·lícula original.

Dakota Johnson interpreta Susie Bannion, una jove i ambiciosa ballarina que s’instal·la a Berlín per rebre classes en una prestigiosa escola de ballet. De seguida descobrirà que alguna cosa fosca comença a tenir lloc a l’acadèmia, una foscor que devora la directora artística, a la mateixa Susie i també a un afligit psicoterapeuta interpretat per Lutz Ebersdorf. Tots hauran de fer front a aquest malson. Com es pot veure al tràiler Guadagnino no ha optat tant per la còpia del clàssic dels setanta com per una versió lliure on segurament seran introduïts força elements inquietants de l’original. El que ha descartat és fer servir la mateixa paleta de colors que Argento va usar en el seu icònic film.

La pel·lícula està produïda per Amazon Studios, amb música de Thom York, líder de Radiohead i fotografia de Sayombhu Mukdeeprom, que ja va treballar amb Guadagnino a Call me by your name. El film arribarà als cinemes el 7 de desembre i es veurà per primer cop el dia 4 a l’Auditori Melià del Festival de Sitges.

- Advertisement -
Xavier Sabatés
Cinèfil des de que té memòria. Actualment esta acabant el grau d'Humanitats a la UOC. Llegir i viatjar sempre que el temps ho permet-hi. Entén el cinema com l'art que es capaç d'englobar totes les ciències humanes.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents