today-is-a-good-day

‘Alçades’: el documental de Judith Colell sobre l’1-O

- Advertisement -

S’acosta el primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre i de ben segur el cinema se’n farà ressò. Una de les produccions que ja està en marxa sobre aquest afer és un documental de la guionista i directora Judith Colell. La directora, resident a Sant Cugat, ha centrat el film Alçades en la jornada de l’1 d’octubre del 2017 a la seva ciutat. La cineasta ha acceptat el repte després de ser “temptada” per la plataforma ciutadana Sant Cugat 1-O, que ha estat recollint imatges i vídeos, cedits a través de les xarxes socials, per diferents veïns i veïnes del municipi. El resultat final té una durada de 30 minuts i es podrà veure per primer cop el divendres 28 de setembre en el marc dels actes de commemoració de l’1 d’octubre al parc Ramon Barnils de Sant Cugat. La mateixa jornada servirà per estrenar el curtmetratge Clandestí del també santcugatenc JR Armadàs i el gironí Ivan Mulero.

- Advertisement -

Segons ha explicat Judith Colell a El cinèfil “tinc la intenció que sigui una peça molt observacional de tota la gent que va estar als col·legis. Senzillament mostrar què va passar”. Colell de fet no ha enregistrat les imatges i la seva tasca serà la de posar ordre, criteri i cine a un metratge que en gran part partirà de la pròpia ciutadania. “Em sento una observadora amb la tasca d’ordenar. No em sento la gran autora d’aquest documental perquè no ho soc; el material és de la gent“. El documental s’ha fet amb codirecció amb Joan Giralt i s’ha muntat al llarg del mes d’agost i setembre.

- Advertisement -

1 octubre Sant Cugat

També han col·laborat en el projecte els mitjans de comunicació locals de la ciutat, que han cedit material audiovisual de la jornada a la plataforma. Amb tota la documentació recollida, Colell treballarà el material recopilat i en farà el seu muntatge. Colell dirigirà el documental de forma altruista, sense percebre cap retribució econòmica. A banda de relatar la jornada la pel·lícula vol posar en valor tota la tasca dels veïns i veïnes del municipi que van participar activament en la jornada de votacions.

1 octubre Sant Cugat

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents