‘Yucatan’, el creuer de cine de Daniel Monzón ‘Yucatan’, el creuer de cine de Daniel Monzón
La comèdia arribarà als cinemes el proper 31 d'agost ‘Yucatan’, el creuer de cine de Daniel Monzón

Yucatán és el títol del film que suposa el retorn de Daniel Monzón (Celda 211 o El Niño) al gènere de la comèdia, després d’uns anys navegant entre el thriller i el drama. Amb un repartiment coral, que novament encapçala Luis Tosar (Plan de fuga o El desconocido), juntament amb Rodrigo de la Serna (Cien años de perdón o Camino a La Paz), Joan Pera (Casals: La força del silenci o Forasters), Stephanie Cayo (sèries La Hermandad o Club de cuervos) i Toni Acosta (El mejor verano de mi vida o Mi gran noche), entre d’altres. Al guió també hi ha participat Jorge Guerricaechevarría, qui ha participat al costat del cineasta als seus darrers films.

La història se centra en dos estafadors, Lucas (Luis Tosar) i Clayderman (Rodrigo de la Serna), professionals de l’engany a turistes ingenus a creuers de luxe. Fa anys treballaven junts, però la rivalitat per Verónica (Stephanie Cayo), la bella ballarina del vaixell, els va fer perdre el cap i engegar a pastar fang la seva societat. Ara treballen per separat, Lucas al Mediterrani i Clayderman a l’Atlàntic; així ho van acordar, però un inesperat botí impulsa a Lucas a irrompre al vaixell del seu ex-soci, el qual converteix l’exòtica travessia de Barcelona a Cancún en un aferrissat duel de tramposos sense cap mirament, però amb molts cops baixos.

El film produït per Telecinco Cinema i Ikiru Films “és un gran viatge, una ‘boat movie’ que sacseja l’espectador i els seus nombrosos personatges d’escala en escala, a través d’oceans i continents, mentre els submergeix en diverses situacions típiques de la comèdia, el musical, el drama i els films clàssics d’estafadors i d’aventures. Suposa un trepidant divertiment preparat sense excuses per ser gaudit, sense renunciar que, al final del camí, ens commoguin els personatges i el viatge sigui també emocional”, explica el seu director Daniel Monzón.

El rodatge ha durat 11 setmanes, dues a alta mar en ple Oceà Atlàntic, a part de comptar amb Mèxic, Brasil, Canàries, Marroc, Madrid i Barcelona. La comèdia d’aventures arribarà a les pantalles el proper 31 d’agost i de moment s’ha desvetllat un primer tràiler que apunta que serà refrescant i divertida:

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*