5 molt bones sèries d’una sola temporada 5 molt bones sèries d’una sola temporada
Propostes interessants per veure en una marató de cap de setmana 5 molt bones sèries d’una sola temporada

Estem vivint una època de consum extrem, ja que si un producte o una fórmula funciona al mercat, s’explota a uns nivells que anys enrere eren inviables. Aquest és el cas de les sèries de ficció. D’un temps ençà han començat a sorgir produccions en massa, i ha estat impossible el visionat de moltes. Part de la culpa, ha estat el naixement de les plataformes streaming que competeixen entre si fabricant i estrenant material constantment i, sovint, impera la quantitat per sobre de la qualitat. Casos com la recent sèrie de Netflix Safe, però, ens demostren que es poden fer bon productes sense que calgui allargar la trama innecessàriament. 

Si sou dels que voleu veure alguna sèrie bona i que no sigui molt llarga, ja que a partir de 3 temporades has d’estar molt enganxat per continuar veient-la, us recomanen aquest petit llistat força variat amb propostes que es poden veure en un cap de setmana tranquil a casa amb la parella, sol o en companyia d’amics:

Teresina, S.A. (1992)

Aquesta popular sèrie catalana consta de 13 capítols de 30 minuts de durada cadascun. És una sitcom creada i interpretada per la companyia de teatre La Cubana i produïda per TV3 que va ser emesa durant el 1992 amb un enorme èxit de públic i ressò popular.

La trama se centra en les Teresines, tres germanes solteres i jubilades que viuen juntes en un pis del barri de Gràcia de Barcelona on, juntament amb els seus veïns, es passen el dia tafanejant i treballant en l’economia submergida, preparant comandes a casa seva. Cada capítol conté una història independent en el qual les situacions provocades pels personatges fan que els escàndols siguin pràcticament constants. La podeu recuperar al web del 3 a la carta i a Filmin. 

Freaks and Geeks (1999 – 2000)

Una altra ficció moderna de televisió que ha estat lloada per la crítica i ha esdevingut una obra de culte. Consta de 18 episodis d’uns 45 minuts. Va ser creada per Judd Apatow i Paul Feig, els quals han desenvolupat les millors comèdies nord-americanes dels darrers anys. També va comptar amb actors com James Franco, Linda Cardellini, Seth Rogen o Jason Segel, que amb el pas del temps han esdevingut de renom.

La sèrie està ambientada als 80 i segueix les peripècies del grup marginat de l’institut. Tractant temes com l’adolescència, l’abús escolar, els drames personals, però tot en un to còmic.

Firefly (2002 – 2003)

Creada per Joss Whedon és, a dia d’avui, una sèrie de culte amb milions de seguidors a tot el món. No hi ha friqui que no l’hagi vist, ja que compta amb només una temporada de 14 capítols de 40 minuts, disponibles a Netflix.

Es narren les aventures de la tripulació d’una nau espacial que solca la galàxia eludint les autoritats. L’Aliança governa en tots els sistemes, però el sergent Reynolds i el seu petit grup es dedica al contraban, robatoris i altres delictes, tot i que, a vegades, realitzen alguns treballs legals, tot per guanyar-se la vida sense renunciar als seus principis. És una barreja entre ciència ficció, western i aventures.

Malgrat ara ser lloada, en el seu moment va tenir un èxit escàs i va ser cancel·lada, però gràcies al seu fervent club de seguidors va esdevenir de culte i al 2005 el mateix Whedon va dur a terme una adaptació a la gran pantalla sota el títol Serenity i que va suposar el final de les aventures. A més, va comptar amb el mateix elenc encapçalat per Nathan Filion. Tant Firefly com Serenity estan disponibles a Netflix! 

The Night Of (2016)

Aquesta minisèrie compta amb 8 episodis d’uns 60 minuts de durada. S’hi explica com, després de passar la nit amb una desconeguda a la que recull amb el taxi del seu pare a Manhattan, el jove paquistanès Naz desperta i la troba apunyalada al llit. Espantat, el jove fuig, però poc després és detingut i es converteix en l’únic sospitós de l’assassinat. 

Es tracta del remake de la sèrie britànica sota el títol Criminal Justice (2008 – 2009). La ficció va ser escrita per Richard Price i Steven Zaillian, ambdós són també productors executius del projecte que va ser emès a la cadena HBO on està encara disponible per als seus suscriptors. 

Vinyl (2016)

És una sèrie de televisió dramàtica nord-americana creada per Mick Jagger, Martin Scorsese, Rich Cohen i Terence Winter. Consta de 10 capítols amb una durada d’una 1 hora cadascun, estrenats al febrer del 2016 a HBO. Aquest projecte prometia molt, ja que Scorsese tenia intencions de dirigir futurs episodis, però el juny d’aquell mateix any es va anunciar la seva cancel·lació. Per sort, la primera temporada finalitza amb un final bastant tancat i val la pena el seu visionat.

Ambientada als anys 70 recrea un viatge a través de la indústria de la música, en una Nova York esperonada per la droga i el sexe. Just als inicis del punk, del hip hop i la música disco, Richie Finestra (interpretat per Bobby Cannavale), president d’un gran segell discogràfic, intenta salvar la seva companyia i ànima sense destruir a ningú pel camí. La podreu recuperar si teniu HBO a casa.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

 • Avatar

  Jordi

  16 de Juliol de 2018 #1 Author

  De les cinc que recomanes, he vist dues.

  Vaig veure Teresines S.A quan al van estrenar a TV3. Lla meva germana era una gran fan i es partia de riure amb les seves aventures i situacions còmiques. Een canvi jo, haig de reconèixer que ,tot i que les veia curioses, no em feien gaire el pes, però és mai he acabat d’entendre l’humor de La Cubana que sempre he trobat en excés histriònic).

  L’any 2016, quan vaig tornar de les meves vacances, vaig disfrutar com un nen amb “The night of”, Em va deixar totalment al·lucinat. Tant l’ambientació, com la barreja de gèneres (policíac, carcerari, de judicis, també mostrava una fotografia social…). A més, el dibuix dels personatges era meravellós, en John Turturro està enorme i te l’arribes a estimar, i l’evolució i baixada als inferns del Nazir és senzillament brutal.

  Em queda per veure “Firefly”, la meva “flatmate” és una enamorada de tot el que fa Joss Whedon (i també del Nathan Filion 😉 ) i…vaja, és una assignatura que tinc pendent de veure des de fa anys.

  Espero trobar algún cap de semana per veure cadascuna de les pendents d’una tirada, recomanes! 😉

  Respon

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*