Quan en Jean-François es planteja el sentit de la vida Quan en Jean-François es planteja el sentit de la vida
'Jean-François i el sentit de la vida', de Sergi Portabella analitza l'evolució emocional d'un adolescent de 13 anys Quan en Jean-François es planteja el sentit de la vida

Després de l’experiència amb els curtmetratges, el director Sergi Portabella debuta al llargmetratge amb Jean-François i el sentit de la vida. El film té com a protagonistes Max Megías i Clàudia Vega (Eva, Barcelona nit d’estiu), que interpreten els personatges centrals de la pel·lícula i els acompanyen Àgata Roca (Truman), Pau Durà (Merlí) i Theo Cholbi (Marguerite). La pel·lícula arribarà a les nostres pantalles el dia 7 de juliol però abans ha estat seleccionada pel Festival de Cinema d’Autor de Barcelona i també es podrà veure a la selecció de llargmetratges del FIC-CAT.

El sentit de la vida

Segons explica Sergi Portabella, la seva primera pel·lícula “neix a partir d’experiències de la meva pròpia infància i adolescència. Volia retratar el sentiment d’aquella època, quan buscava el meu camí i intentava trobar sentit al món”. Després dels curts Te quiero, The Astronaut on the Roof i El fin del mundo será en Brasil aquest film que es va rodar entre març i abril a Barcelona i Girona i París serà l’opera prima del director en format de llarga durada. L’objectiu és que la pel·lícula  s’estreni l’any 2018 i la distribució anirà a càrrec de Filmin, que ja va encarregar-se de la difusió de Barcelona, nit d’hivern, la pel·lícula en català més taquillera del 2015. Jean-François i el sentit de la vida” és una producció d’A Contraluz Films en coproducció amb Surprise Alley (França) i amb producció associada de Televisió de Catalunya. 

Buscant respostes, descobrint l’amor

Jean François i el sentit de la vidaLa pel·lícula narra la adolescència d’el Francesc, un nen solitari de 13 anys que pateix assetjament per part dels seus companys de classe. Un dia, quan ja fa temps que pensa en el suïcidi, cau a les seves mans el llibre d’Albert Camus El mite de Sísif, un text que canviarà la perspectiva del protagonista abordant el sentit de l’existència humana. Impactat pel llibre i per l’autor, el Francesc comença a fer-se dir Jean-François, s’escapa de casa i comença un viatge fins a París amb la intenció de trobar Camus, sense saber que l’autor francès és mort. En aquest foll viatge l’acompanyarà la Lluna, una noia de disset anys de la qual s’enamorarà. Ben aviat, però, el Francesc descobrirà que les intencions de la Lluna passen per trobar un noi francès amb qui va tenir una aventura l’estiu passat.

Triangle amorós, sentiments a flor de pell i la confusió adolescent són els ingredients d’un film on cada detall serà rellevant. Segons el seu director “cada petita aventura, conversa o lectura semblava important i definidora. Cada petita cosa semblava tenir un impacte enorme en la construcció de la meva futura personalitat”. Amb aquests paràmetres sota el braç neix Jean-François i el sentit de la vida. 

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*