’13 Reasons Why’: 13 noves raons ja a Netflix ’13 Reasons Why’: 13 noves raons ja a Netflix
La 2a temporada de la sèrie de moda entre els millenials ja està disponible a Netflix ’13 Reasons Why’: 13 noves raons ja a Netflix

Darrerament hi ha una sèrie que ha estat vox populi i en alguns països fins i tot s’ha prohibit, no es tracta de la millor ficció que hi ha actualment a la plataforma streaming Netflix però tampoc n’és la pitjor, tot i així 13 Reasons Why, conté un missatge que no deixa a ningú indiferent. Degut al seu èxit i al fenomen que ha causat hi ha una segona temporada que  ja està disponible a Netflix.

La sèrie és l’adaptació de la novel·la de Hay Asher amb el mateix títol i se centra en el perfil d’una estudiant de batxillerat anomenat Clay Jensen mentre tracta de descobrir la història que hi ha darrera el suïcidi de la seva companya Hannah Baker.

Si heu vist la 1a temporada us haureu adonat que hi ha històries que van quedar per concloure o desenvolupar i que van més enllà de les cintes de cassette que va deixar la protagonista, Hannah Baker abans del seu tràgic final. El creador de la sèrie Bryan Yorkey ha declarat que la continuarà perquè “tenim personatges que estan començant el procés de recuperació i també el d’acceptar el rol que van jugar a la mort de Hannah.”

També comenta, respecte Hannah que “hi haurà un nou context per als esdeveniments que ja coneixem i es veuran moltes coses de les que encara no s’han sentit a parlar i seran molt interessants per comprendre qui és Hannah Baker i el que era la seva vida.” Dylan Minnette (qui interpreta el rol de Clay Jensen) esmenta que “aquesta temporada se centrarà en la recuperació.”

En aquesta temporada, que comptarà amb 13 episodis, hi haurà un judici que jutjarà tots els implicats en el seu suïcidi, en especial el que passarà amb en Bryce la Walker i Jessica, que s’està recuperant d’una violació i aquest conflicte s’ha de resoldre i fer justícia. Es descobrirà que l’Alex va intentar suïcidar-se i com els pares de la Hannah canalitzen el seu dolor i es fan més forts, ja que continuaran amb la demanda contra l’escola ara que tenen al seu poder les cintes de la seva filla. S’estrenarà al 2018 (tot apunta que podria arribar als voltants del març, com l’anterior) i els fets tindran lloc uns mesos després de la primera temporada. També se sap que la Hannah estarà involucrada en la trama mitjançant flashbacks, s’introduiran diversos personatges nous i s’explorarà “la manera en què s’eduquen els nois en homes i la manera en què es tracten les noies i les dones a la nostra cultura”, segons Brian Yorkey, creador de la sèrie. 

Així doncs, hi haurà 7 personatges nous que ho canviaran tot en aquesta nova temporada. Entre aquests fixatges en destaca la que va ser cap d’animadores, un estimat entrenador i un ambiciós advocat. Ben Lawson donarà vida a en Rick, l’entrenador de baseball del Liberty High, Allison Miller serà la Sonya una jove però ambiciosa advocada de litigis, mentre que Anne Winters esdevindrà la Chloe, la qual encapçalarà l’equip d’animadores. A ells cal sumar-hi Bryce Cass, un cínic personatge que acabarà tenint un paper important entre el grup dels oprimits sota el nom de Cyrus, Chelsea Alden serà la Mackenzie, la germana d’en Cyrus, Samantha Logan es fica a la pell de la Nina, una jove misteriosa que sembla que guarda un gran secret i per últim, Kelli O’Hara, que serà la Jackie, una advocada que es pren molt seriosament els casos de bullying.

Paramount Television produeix la 2a temporada per a Netflix i Brian Yorkey tornarà com a showrunner, mentre que Selena Gomez, Mandy Teefey, Joy Gorman Wettels, Michael Sugar, Kristel Laiblin i Steve Golin en seran productors executius.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*