Wes Anderson ens porta a l’illa dels gossos Wes Anderson ens porta a l’illa dels gossos
'Isle of Dogs' és el nou film del director que s'estrenarà el 20 d'abril Wes Anderson ens porta a l’illa dels gossos

El director nord-americà Wes Anderson (The Grand Hotel Budapest o Life Aquatic) torna a l’animació després de la celebrada Fantastic Mr. Fox (2009). El film porta el títol de Isle of Dogs i arriba a les nostres cartelleres el aquest 20 d’abril. 

En aquesta ocasió el seu segon llargmetratge dins aquest gènere, està ambientat al Japó i narrarà les aventures d’un nen que busca al seu gos extraviat, després de patir un accident mentre pilota el seu avió i cau en una illa atapeïda de cans. Mentrestant, un simi, un rèptil i un llop gegant intentaran destrossar la ciutat i destruir la història dels gossos.

El pòster es va presentar el passat any i es perfila com una meravella inspirada en el cinema del popular i esplèndid cineasta japonès Akira Kurosawa. A més, la cinta compta amb un elenc de luxe que presta les seves veus, entre els quals hi ha Edward Norton, Bryan Cranston, Bill Murray, Jeff Goldblum, Scarlett Johansson, Liev Schrieber, F. Murray Abraham, Tilda Swinton, Kunichi Nomura, Harvey Keitel, Akira Ito, Akira Takayama, Koyu Rankin, Yoko Ono, Courtney B. Vance, Greta Gerwig, Frances McDormand i Bob Balaban.

Per realitzar una producció d’aquest nivell cal molt temps i esforç, ja que per al rodatge van fer falta 240 microsets, tots per desenvolupar el món on té lloc la història, el Japó dels anys 60 amb el del segle XIX. També l’han conformat unes mil marionetes fetes a mà, 500 de gossos i altres tantes d’humans. En total van caldre gairebé 700 empleats i 2 anys per veure els resultats finals.

El film ha estat rebut positivament per la crítica i pels festivals de cinema per on ha passat. El segon film realitzat en stop motion pel cineasta Anderson tractarà temes sobre la maldat de la humanitat, la melancolia, l’ambició, tot un seguit de temes que es poden palpar en el tràiler.

Ylenia Cañadas

Ylenia Cañadas Mutacions cinèfiles

Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària al Festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l’oportunitat de col·laborar com a crítica en diversos mitjans de comunicació. També col·labora amb altres mitjans pels quals realitza la cobertura de diversos festivals de cinema a nivell nacional i internacional, així com esdeveniments de caire cultural. Ha exercit com a Jurat Jove al Festival de Sitges, Jurat de la Crítica al Barcelona Film Festival, a TerrorMolins i a Sant Cugat Fantàstic. És membre de l'Associació Catalana de la Crítica i de l'Escriptura (ACCEC). Col·labora fent ressenyes de locals per a Google. Entre les seves aficions destaquen les muntanyes russes, la fotografia, les manualitats i, per suposat, el cinema, especialment els gèneres de terror i animació.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*