Margot Robbie es calça els patins a ‘I, Tonya’ Margot Robbie es calça els patins a ‘I, Tonya’
El film podria endur-se dos Oscars per les seves intèrprets femenines Margot Robbie es calça els patins a ‘I, Tonya’

I, Tonya és un dels films revelació d’aquest any. Així ho avalen les crítiques que va rebre al Festival de Toronto i les nominacions als Globus d’or i els Oscars d’enguany. La pel·lícula protagonitzada i també produïda per l’actriu Margot Robbie, narra la polèmica història de la patinadora estatunidenca, Tonya Harding. Durant els anys noranta el patinatge sobre gel es va posar molt de moda i Nancy Kerrigan era la patinadora preferida del públic, per davant de Tonya Harding.

El film I, Tonya està rodat en format de fals documental per explicar com Harding va passar a ser una icona del patinatge a ser odiada per tota una nació. Tot i que els fets mai van poder aclarir-se del tot, es diu que a causa de la seva personalitat competitiva Harding, amb l’ajuda del seu marit i el seu guardaespatlles, van planejar un atac contra Kerrigan per tal d’impedir que participés als Jocs Olímpics.

Es tracta del primer paper protagonista de Margot Robbie la qual es va voler fer càrrec del projecte, tot i haver format part de la Black list del 2016, ja que, tenia ganes de demostrar el seu potencial més enllà de la imatge de sex symbol. Com a director, va escollir Craig Gillespie, un cineasta que ha tocat diferents gèneres i sempre amb bons resultats. I pel guió va decidir comptar amb Steven Rogers el qual ha firmat altres títols com ara P.S. I Love you o Quédate a mi lado.

i Tonya

Margot Robbie estarà acompanyada per Sebastian Stan, Allison Janney, Caitlin Carver, Julianne Nicholson i Paul Walter. El film arribarà a la gran pantalla als Estats Units el 8 de desembre i s’estrena a les nostres sales el 23 de febrer.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*