today-is-a-good-day

‘Lady Bird’ o el film que vol destronar ‘La La Land’

- Advertisement -

Un drama juvenil cuinat a foc lent amb un toc de comèdia i decorat amb un ambient hipster. Així és Lady Bird, el film independent que està batent tots els records. El primer cap de setmana d’estrena va obtenir una recaptació mitjana per pantalla molt superior a la del musical protagonitzat per Ryan Gosling i Emma Stone.

La història gira al voltant d’una jove estudiant que es fa dir Lady Bird (Saoirse Ronan) i que es trasllada al nord de Califòrnia per passar allà el seu darrer any d’institut. Ella té inclinacions artístiques i somia viure a la costa Est, per això lluitarà per trobar el seu propi camí i definir-se fora de l’ombra protectora de la seva mare (Laurie Metcalf).

- Advertisement -

- Advertisement -

Per una banda, el film va obtenir més crítiques positives a Rotten Tomatoes que Toy Story 3 (165 davant dels 163) i, per altra, s’ha convertit en el film independent amb millor promig de taquilla durant el seu primer cap de setmana superant La La Land (considerada independent als EUA pel seu pressupost de 30 milions).

Part de l’èxit sembla residir en el rerefons feminista sobre una adolescent que fa el pas a la vida adulta, una cosa que s’ha portat milers de vegades al setè art, però sempre recolzat pel romanticisme: aquí ho fa amb una noia que aspira a assolir les seves metes a través de la seva potent personalitat i on l’amor romàntic hi juga un paper important, però no fonamental. No hi ha prínceps blaus, ni princeses que han de ser rescatades, cosa que ha volgut mostrar la directora Greta Gerwig al seu debut en la direcció, després d’escriure i protagonitzar Frances Ha. La seva protagonista amb 23 anys ja ha estat nominada en dues ocasions a l’Oscar per Atonement i Brooklyn i ha participat a Loving Vincent, The Lovely Bones, The Grand Hotel Budapest o Hanna, entre d’altres. 

Lluny dels clixés que solen proposar aquests tipus de films: petits drames vitals, esquitxats de comèdia i un toc naif, indicats per a un públic hipsters i on es presenten situacions reals amagades sota una estètica edulcorada i amb colors pastissos. Enguany cineasta i actriu construeixen un personatge que passa per diferents experiències vitals típiques d’un institut, com les noves amistats, les traïcions, la por al món exterior, la pèrdua de la virginitat, etc. Segons Gerwig hi ha molt contingut autobiogràfic, des de l’escola catòlica on va estudiar fins la relació amb la seva mare.

Tot això ha assegurat l’èxit del film i l’ha portat a sumar 4 nominacions als Independent Spirit Awars, incloent pel·lícula i guió. També ha  rebut 2 Premis Globus d’Or (Millor pel·lícula comèdia o musical i millor actriu principal) mentre que als Oscars ha rebut 5 nominacions (pel·lícula, direcció, actriu principal, actriu secundària i guió original). Haurem d’esperar fins el proper 23 de febrer per poder tastar-la i valorar si valia la pena, mentrestant podem gaudir del tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=dDreCk5SMOA

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents