La ficció britànica ‘The Miniaturist’ arriba a Filmin La ficció britànica ‘The Miniaturist’ arriba a Filmin
La minisèrie, de tres episodis, està dirigida pel català Guillem Morales La ficció britànica ‘The Miniaturist’ arriba a Filmin

A partir de demà, Filmin posarà a la disposició dels seus espectadors la minisèrie britànica The Miniaturist (La casa de las miniaturas), una ficció dirigida pel català Guillem Morales que es va estrenar aquest Nadal per la BBC i que ha tingut un gran èxit. La sèrie és una adaptació de la novel·la homònima de Jessie Burton, publicada l’any 2014 que va guanyar el prestigiós National Book Award i, que ha venut més d’un milió d’exemplars en tot el món.

Es tracta d’un drama d’època situat a l’Amsterdam del segle XVIII. Petronella Oortman, interpretada per la popular actriu Anya Taylor-Joy, és una jove orfe que a causa dels deutes que acumula, accedeix a casar-se amb Johannes Brandt, un reputat comerciant i, a traslladar-se a viure a la seva mansió familiar. Com a regal de boda li entrega una casa en miniatura que és una rèplica exacta d’on viu. A poc a poc, aquest misteriós regal anirà desvelant secrets ocults de la família i, li ensenyarà a la protagonista que res és el que sembla a la residència dels Brandt.

the miniaturist

L’autora del llibre ha col·laborat estretament amb la producció de la ficció i, també hi apareix, tot i que només de fons. Burton explicava que es va inspirar en una pintura del Rijksmuseum d’Amsterdam, on apareixia l’autèntica casa de nines de Petronella Oortman i va quedar fascinada per “la seva bellesa i la meticulositat dels detalls”. De l’adaptació televisiva, l’actriu Taylor-Joy en destaca el valor feminista i afirma que “les dones de la sèrie tenen anhels i desitjos molt moderns”. Són personatges que trenquen amb els estereotips de la seva època.

Tal com hem dit es tracta d’una minisèrie de tres episodis, de seixanta minuts cadascun, que podrà veure en versió en espanyol o en versió original amb subtítols en castellà. També estarà disponible en català a través del portal FilminCAT.

Guillem Morales és originari de Barcelona però actualment està instal·lat a Gran Bretanya. Tot i no comptar amb una carrera molt extensa, Morales pot presumir d’haver estat nominat als Goya en dues ocasions, pel curt Back Room l’any 2000 i, per la seva òpera prima El habitante incierto, quatre anys més tard. A nivell cinematogràfic el seu èxit més notable va ser Los ojos de Julia però en l’àmbit de les sèries destaca per projectes com Inside nº9, Decline and Fall o l’actual The miniaturist.

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*