El primer ‘psychokiller’ anglès i el Detectiu Muncie El primer ‘psychokiller’ anglès i el Detectiu Muncie
Filmin estrena la sèrie de la BBC sobre la Bèstia de Birkenshaw i les seves atrocitats El primer ‘psychokiller’ anglès i el Detectiu Muncie

La plataforma Filmin estrenarà aquest 6 de febrer la mini-sèrie de la BBC Detective Muncie, coneguda al Regne Unit amb el títol de In Plain Sight. Es tracta d’una producció de la BBC ambientada als anys 50 a Escòcia que segueix els passos del policia que va donar caça a un dels assassins en sèrie més populars de la crònica negra britànica: Peter Manuel, la Bèstia de Birkenshaw.

A mitjan dels anys 50, abans que el terme “assassí en sèrie” fos encunyat per l’FBI (com explica Mindhunter), Manuel matar nou persones, incloent un nen de 10 anys al Regne Unit. Una de les majors dificultats per aturar les seves atrocitats és que els seus crims no seguien cap tipus de lògica i semblaven regits per la més absoluta aleatorietat. El detectiu William Muncie, que ja l’havia detingut quan tenia 16 anys per assaltar a una dona i entrar a robar en diversos habitatges, va viure un autèntic via crucis durant els mesos en què va seguir la seva pista abans d’aconseguir la seva detenció. Condemnat a mort el 1958 Peter Manuel va ser una de les últimes persones en ser executades a Escòcia, després d’un procés judicial enormement mediàtic i sensacionalista.

Douglas Henshall (Outlander) interpreta el detectiu Muncie, mentre que el paper de Peter Manuel recau en Martin Compston, protagonista, fa ja 16 anys, de Sweet sixteen (Ken Loach, 2002). Tots dos van ser nominats als BAFTA escocesos al premi al Millor Actor de Televisió pel seu paper en aquesta sèrie dirigida per John Strickland, realitzador britànic que ha treballat en sèries com Line of Duty, Miss Marple o Whitechapel. Detective Muncie s’estrena en versió original subtitulada a l’espanyol en Filmin i en VOSCAT a FilminCAT.

Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*