‘Phantom Thread’, l’última pel·lícula de Daniel Day-Lewis ‘Phantom Thread’, l’última pel·lícula de Daniel Day-Lewis
L'actor donarà vida a Reynolds Woodcock, un dissenyador d’alta costura dels anys 50 ‘Phantom Thread’, l’última pel·lícula de Daniel Day-Lewis

Fa uns mesos l’actor Daniel Day-Lewis sorprenia a tothom amb l’anunci de la seva retirada del món de la interpretació per motius privats. Són molts els actors i actrius que després d’un temps prenen aquesta decisió per tal de poder passar més temps amb la família, per tenir més temps per a ells mateixos o simplement desapareixen de la gran pantalla i els motius es perden en el temps. Abans de posar punt  i final a la seva carrera, però Lewis estrenarà el film Phantom Thread, que ha rodat a les ordres de Paul Thomas Anderson, amb qui ja va treballar fa deu anys a There will be blood.

La pel·lícula arriba aquest divendres 2 de febrer als nostres cinemes amb l’aval de 7 nominacions als Oscars entre els quals hi ha el de Millor Pel·lícula, Millor Actor i Millor Actriu Secundària. El film s’ha rodat en diferents localitzacions britàniques com ara un poble anomenat Lythe, a prop de Whitby (Yorkshire) i en d’altres pintoresques de la regió. La banda sonora anirà a càrrec de Johnny Greenwood, amb qui Anderson ha treballat més d’una vegada.

phantom-thread

En aquesta darrera ocasió, Lewis donarà vida a Reynolds Woodcock, un dissenyador d’alta costura dels anys 50, que treballa per una clientela d’allò més exclusiva: importants estrelles de cine, dames de l’època i, fins i tot, per la reialesa. Ell i la seva germana Cyril es converteixen en els referents de la moda britànica i Woodcock assoleix l’estatus de “solter d’or”.

Tot canviarà quan el protagonista coneix a Alma, una jove que el captivarà enormement i que es convertirà en la seva musa i amant. Daniel Day-Lewis estarà acompanyat per Leslley Manville, Camilla Rutherford, Vicky Krieps, Richard Graham, Jane Perry, Bern Collaço i Pip Phillips. Si guanyés l’Oscar l’actor irlandès seria l’intèrpret amb més estatuetes al seu palmarès ja que acumula tres premis per My left foot (1989), There will be blood (2008) i Lincoln (2013).

Luana Valls

Luana Valls Cap de redacció d'El cinèfil

Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*