Premis Gaudí 2018: les cartes sobre la taula Premis Gaudí 2018: les cartes sobre la taula
Trobada de germanor del cinema català: tot els nominats reunits abans de la gala Premis Gaudí 2018: les cartes sobre la taula

El diumenge 28 de gener serà un dia de nervis al cinema català. Els Premis Gaudí arriben a la seva desena edició i aquesta és una efemèride que cal celebrar. Una de les noves iniciatives per a compartir aquest esdeveniment amb la ciutadania és el Premi del Públic: per primer cop els espectadors tenen la paraula en una votació on line per decidir entre els 8 films nominats a Millor Pel·lícula.

Premis Gaudí 2018

Aquest dimecres 17 de gener, a l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona, s’han reunit tots els nominats en una trobada de germanor que ha servit per activar oficialment el compte enrere per la gala. Més de 50 nominats han desfilat per fer-se fotos individuals i han acabat amb una gran foto de família. A més, l’Acadèmia del cinema català ja ha fet públic el clip promocional del lliurament de premis amb una pila de cares conegudes.

Lluís Danés, director de la gala i l’espot, s’ha inspirat en una frase del cineasta Georges Méliès, un dels primers a reconèixer que “les pel·lícules tenen el poder de capturar els somnis”. Danés reivindica el compromís de la cultura en un context especialment complicat per al país i el sector audiovisual, traslladant als nostres temps la força poètica del pensament pioner de Méliès i el poder transformador del cinema, leit motiv de la gala.

Els jardins de Vila Soledad a Canet de Mar, seu del grup Els Comediants, van acollir el passat 29 de desembre el rodatge d’aquest vídeo promocional, que compta amb cameos dels actors Josep Maria Pou (Premi Gaudí d’Honor 2017), Nora Navas (Premi Gaudí a la millor actriu protagonista per Pa Negre i Tots volem el millor per ella), Sergi López, Joan Pera i Itziar Castro, i de les nominades Núria Prims, Bruna Cusí, Laia Artigas (acompanyada de Paula Robles) i Carla Simón. També hi ha participat la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola. El vídeo conclou amb un clam del mestre de cerimònies, David Verdaguer“deixeu-nos somiar!”.

Premis Gaudí 2018

Lluís Danés i David Derdaguer Foto: David Ruano

 

Els X Premis Gaudí seran lliurat al l’Auditori del Fòrum CCIB. Com ens explica en aquesta entrevista, David Verdaguer sumarà els nervis del directe a les dues nominacions que té per Tierra Firme i Estiu 1993. En el transcurs de la cerimònia, l’actriu Mercedes Sampietro rebrà el Premi Gaudí d’Honor en reconeixement a la seva trajectòria cinematogràfica.

Consulta tots els nominats en aquest enllaç.

Llibres, guerra, amor i vaixells

La llista de més nominats d’enguany l’encapçala Incerta glòria d’Agustí Villaronga amb 16 nominacions, i ben d’a prop, hi trobem l’òpera prima de Carla Simón Estiu 1993, amb 14 candidatures. Completen el pòdium de favorites i el darrer film d’Isabel Coixet La librería, amb 12 candidatures i Tierra firme de Carlos Marques-Marcet amb 11. Tots quatre directors competiran pel Gaudí a la Millor Direcció i tots menys la debutant Carla Simón ja saben què és rebre la màxima distinció del cinema català.

directors gaudí 2018

Els directors nominats Foto: Xavier Torres-Bacchetta

 

El trofeu dels Premis Gaudí és obra dels escultors Montse Ribé i David Martí, inspirat en els caps dels guerrers que coronen les xemeneies de La Pedrera de Barcelona. El Gaudí és una peça original de bronze que pesa 4 quilos aproximadament i que des de fa 10 anys és el símbol del millor cinema català.

JR Armadàs

JR Armadàs Director d'El cinèfil

Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat quatre novel·les i és un dels editors d'Edicions Xandri. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit dos curtmetratges, és el co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des d'abril del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El cinèfil'.

Tu que n'opines?

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*